Tips & Tricks: de campingbaas

Tips & Tricks: de campingbaas

4 Minuten
03 Mar 2019

De campingbaas is misschien wel de belangrijkste persoon om tevreden te stellen en te houden tijdens jouw zomer. Bij mij ging dit niet vanaf het eerste moment van een leien dakje. Toch heb ik in korte tijd een goede band met hem kunnen opbouwen. Lees hieronder mijn 4 tips en tricks over hoe jij in no-time BBF’s kan worden met jouw campingbaas.

Tip 1: draag je Team 4 Animation shirt tijdens de reis

Ik wil jullie graag meenemen naar mijn eerste ontmoeting met de campingbaas. We gaan hiervoor terug naar 22 juni 2018. Ik had netjes mijn Team 4 Animation shirt aantrokken tijdens mijn 23 uur durende busreis. Om half 8 ’s ochtends kwam ik aan op het busstation van Fréjus. Het busstation was uitgestorven en ik was de enige persoon met twee koffers en een grote tas om mij heen. Als de koukleum die ik ben, had ik een trui aan over het Team 4 Animation shirt. Om half 8 in de ochtend is het ook in Zuid-Frankrijk nog niet stikheet. Maar deze trui was achteraf gezien een grote fout. Na een half uur wachten werd ik gebeld: “Where are you? My husband is picking you up.”. Toen ging er bij mij een lampje branden en zwaaide ik naar een man die ik al vaker voorbij had zien rijden. Hij stapte zijn auto uit en zei enigszins gefrustreerd: “Où est ton T-shirt?”. Ik deed direct mijn trui omhoog om het shirt te laten zien. Echt blij maakte het hem niet. Toen had ik echter nog geen idee met wie ik te maken had. In de autorit naar de camping zei hij na vijf minuten: “Je suis le patron du camping”. Goed Frans sprak ik toen nog niet per se, maar die woorden verstond ik wel.

Tip 2: neem een cadeautje mee

Hij was de campingbaas… Op dat moment dacht ik bij mezelf dat ik het al verpest had voor de hele zomer. Misschien was het maar beter als ik de bus weer zou terug zou nemen naar Nederland. Nee, natuurlijk niet. Ik was direct aan het bedenken hoe ik de situatie kon redden. De autorit duurde slechts tien minuten, dus zo veel tijd had ik niet. Mijn hersenen begonnen te ratelen en toen opeens schoot het mij te binnen. Ik had voor de campingbaas typische Nederlandse cadeautjes meegenomen zoals stroopwafels en dropjes. Op de camping aangekomen, wist ik niet hoe snel ik deze cadeautjes uit mijn koffer moest pakken. Bij de overhandiging van de cadeautjes toverde de campingbaas een glimlach op zijn gezicht. Toen kon ik weer rustig ademhalen en dacht ik bij mezelf dat het allemaal toch wel goed zou komen. Misschien hoef je na de eerste ontmoeting niet direct iets “goed te maken”, maar het is sowieso leuk om een cadeautje mee te nemen!

Tip 3: maak iedere dag even een praatje

Het is belangrijk om jouw gezicht te laten zien aan de campingbaas. Zo weet hij dat jij nog “leeft” –  om zo maar even te zeggen. Ik liep daarom iedere dag de receptie even binnen. Ik deed dit het liefst voordat de ochtend miniclub begon, zodat ik meteen een goed begin van de dag had. Maak je vooral niet druk over wat je moet zeggen. Vaak is “Bonjour, ça va? Ça va bien.” voldoende. Als je goed Frans spreekt, dan kan je natuurlijk een langer praatje maken. Dat is leuker voor de campingbaas, en ook voor jezelf. Na verloop van tijd ga je vanzelf beter Frans spreken, dus het wordt alleen maar makkelijker. Van mijn collega’s had ik ook standaardzinnen geleerd als: “Vous avez bien dormi? J’ai dormi comme un bébé.” om verandering aan te kunnen brengen in mijn begroeting. Soms lukte het mij niet om ’s ochtends voor de miniclub binnen te lopen, dan ging ik gelijk daarna eventjes langs. Dan kon ik bijvoorbeeld vertellen hoeveel kinderen er vanochtend waren geweest en dat soort informatie vindt jouw campingbaas ook leuk om te horen. Het maakt dus niet uit wanneer je gaat of wat je zegt, zolang je maar iedere dag de campingbaas begroet.

Tip 4: maak de campinggasten blij

De laatste tip is kort maar krachtig en betreft de cirkel van blijdschap. Deze cirkel van blijdschap werkt als volgt. Jij maakt de campinggasten blij. Als de campinggasten blij zijn, dan is de campingbaas blij. Als de campingbaas blij is, dan ben jij (en Team4Animation) blij.

Over de blogger
Sabien
Sabien

Hallo allemaal! Ik ben Sabien en ik ben inmiddels alweer 22 lentes jong. Ik heb een voorliefde voor tennis en skiën. Ook hou ik onwijs van lekker koken en eten. Daarnaast ben ik groot fan van kinderen. Vanaf september ga ik beginnen aan de master Communicatie en organisatie aan de UU. Maar eerst mag ik nog de zomer van mijn leven beleven in Frankrijk!

alle blogs van Sabien
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022