Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

6 tips van een half-doorgezomerde kampeerster

6 tips van een half-doorgezomerde kampeerster

9 minuten
01-01-2018
TOP Animation

“Zit er eigenlijk een stopcontact in een caravan?” vroeg ik een paar maanden geleden aan mijn vriendinnen die al vaker gekampeerd hebben. “Ja, natuurlijk!” “En een kraan?” Ze schoten in de lach. “Fornuis?” Per vraag lachten ze harder. Nu ik halverwege mijn tijd op de camping ben, kan ik wel toegeven dat ik vaak genoeg heb gedacht: waar begin ik aan? Ik wist niets van caravans, heb alleen als vijfjarige één keer naar meeleeftheater gekeken, maar verder nooit iets miniclubberigs gedaan, heb nog nooit eerder op een camping gestaan, en doe animatiewerk. Zou dat wel goed gaan?

JA, het gaat supergoed! Mitchel was afgelopen dinsdagavond onder de indruk van mijn caravan-insectvrijmakingsritueel en zei dat ik me goed had voorbereid. Grapje, dacht ik eerst, maar hij meende het. Wat er precies zo goed is aan de manier waarop ik op de camping leef, kon ik zelf niet bedenken. Dus hier is, met dank aan Mitchels gelach en reacties en Cissy’s blogs van vorig jaar over spinnen in de caravan waar zij vorig jaar in sliep en ik nu, een top zes van tips die ik aan iedereen zou willen geven die net zo’n campingkneus denkt te zijn als ik. 6 tips van een half-doorgezomerde kampeerster:

Tip 1: pepermuntolie

Probleem: insecten in de caravan of tent, of gewoon in je huis in Nederland (vanaf nu gebruik ik alleen het woord caravan)

Oplossing: pepermuntoliedruppels in een waterspray

Kosten: in de aanbieding 3,50 + kosten van een spray

Het is heel simpel: je koopt een makkelijk te openen spray, bijvoorbeeld een vliegtuighandbagagesetje, vult deze met water en voegt daar tussen de 5 en 10 druppeltjes pepermuntolie aan toe. Kijk wel uit dat je dit niet in je ogen of luchtwegen krijgt, want wat er dan gebeurt, schijnt niet zo fijn of zelfs gevaarlijk te zijn. Buiten het bereik van kinderen en onvoorzichtige mensen houden dus! Met dit zelfgemaakte middel spuit je om je heen in je caravan en je zult zien dat (vliegende) mieren uit zichzelf op hun rug gaan liggen en spinnen en muizen je caravan niet eens meer durven te betreden. Op motten heeft dit wondermiddel helaas een ander effect (“Oooh, die wordt er helemaal hyper van!” – Mitchel), maar daar helpt de oeroude om-je-heen-slaan-methode erg goed tegen.

Tip 2: opvallend item

Probleem: je kunt niet dansen en wilt de aandacht van alle toeschouwers graag op iets anders dan je dansmotoriek richten

Oplossing: opvallend item (voor mij: een idioot grote roze bril)

Kosten: 79 cent of duurder, ligt eraan wat je wilt

Verlegen kindjes beginnen te lachen en om je heen te springen, jongens die zich net iets te oud voor de disco voelen, doen gewoon mee als ze de roze bril mogen dragen, kinderen die je graag terug wilt pakken voor hun minder prettige gedrag tijdens de miniclub, kun je met de roze bril op voor de groep zetten met de woorden: “Zo, en nu mag jij. Wij kijken allemaal naar jou en jij bepaalt hoe wij dansen. Dat wil je toch zo graag? Pak je kans!”… Multifunctioneel, die roze bril. Oudere stellen maken er leuke woordgrappen mee, want je ziet la vie en rose en ziet alles door een roze bril, kinderen met bril vragen geïnteresseerd of ik er daadwerkelijk beter door zie en langblijvers weten meteen hoe laat het is als ik met boxje (zie tip 4) en roze bril over de camping loop of dans, gevolgd door een handjevol kinderen. Wat een plezier voor 79 cent!

Roze bril en boxje

Tip 3: staand lichtje

Probleem: je blijft telkens je hoofd tegen de (opnieuw en opnieuw en opnieuw) opgehangen lamp stoten, waardoor het licht gaat knipperen en uitvalt, of je breekt het lichtje per ongeluk doormidden tijdens de zoveelste poging om het terug in de lamp te draaien, of je kunt niets zien in het donker (het laatste probleem is het meest waarschijnlijk)

Oplossing: staand lichtje gebruiken

Kosten: rond de 3 euro

De credits van deze tip gaan voor 100% naar Mitchel en alle gezinnen die ik tijdens mijn tour du camping met niet-kapotte lichtjes buiten zie zitten. Geniale dingen, die campinglichtjes. Helaas ben ik zelf (nog) niet zo’n campinglicht dat ik er eentje heb aangeschaft.

Tip 4: boxje

Probleem: je bent bang dat je geen mooi geluid hebt tijdens je minidisco en aquagym

Oplossing: koop een redelijk opvallend gekleurd boxje

Kosten: je kunt het zo gek maken als je wilt

Mijn muziekboxje heeft iedereen op de camping al avondenlang een hoop plezier (of geluidsoverlast, want sommige campinggasten kijken behoorlijk geïrriteerd als ik weer eens langsloop of -ren om minidiscokindjes te zoeken, haha) bezorgd. Voordelen: kinderen vinden het leuk om vast te houden, het is spetterbestendig en je wordt door de Bluetooth-verbinding gedwongen om met je telefoon binnen een straal van twintig of dertig meter van het boxje te blijven. Stelen is dus zo goed als onmogelijk, omdat dan het geluid stopt, iedereen om zich heen begint te kijken en eventuele dieven direct worden opgemerkt. Waren tafeltennisbatjes maar net zo onsteelbaar…

Zelfgemaakt spel

Tip 5: ezelen

Probleem: n.v.t.

Oplossing: n.v.t.

Kosten: 10 euro

Bij het woord spelletjes denk ik meteen aan bordspelletjes (zoals het zelfgemaakte op de foto hierboven) en daarom leek het mij een goed idee om een spel mee te nemen uit Nederland, niet rekening houdende met de actieve spelletjes die kinderen waarschijnlijk veel liever doen tijdens miniclub actief of op een warme dag. Niets bleek minder waar: de kinderversie van ezelen was mijn eerste en beste campingaankoop (pepermuntolie niet meegerekend, want daar kan niets tegenop). Hoe druk of snel afgeleid sommige kinderen ook zijn, ezelen vinden ze allemaal geweldig en met temperaturen van rond de 34 graden komen ze in hun zwemkleding naar me toe om te vragen of we alsjeblieft weer kunnen gaan ezelen. Het is een spel voor drie, vier of vijf spelers, maar gezien de leeftijd (6+) en het temperament van sommige vijfjarigen, is spelen in duo’s een succesvolle variant. De strafopdracht voor de ezel mag je zelf bedenken. Leuk om alle kinderen een straf te laten bedenken, zodat de ezel wat te kiezen heeft. Een overzicht van de uitgevoerde straffen: 30 seconden een monoloog houden tegen een plant; tegen alle Nederlandse doorreizigers (dertig caravans) “bonjour” zeggen; de geknutselde teenslipper die naast het animatieprogramma hangt, vier kusjes geven; 20 seconden dansen tegenover het terras bij de receptie; tegen alle kleine windmolentjes blazen met een stuk of twintig zeer verbaasde toeschouwers; de halve camping oversteken om voor je medespelers één chipje per persoon te halen.

Tip 6: zandlopers

Probleem: eigenlijk was er van tevoren geen probleem

Oplossing: zonder probleem, is een zandloper in een hoop situaties een goede oplossing

Kosten: gratis als je een beugel hebt (gehad)

Na een avond extreem multitasken met ezelkaarten in mijn linkerhand en mijn telefoon met timer van twee minuten in mijn rechterhand (voor het wisselen van springers op de trampoline), keek ik in de spiegel en zag ik vanuit mijn ooghoek een blauwe zandloper staan. Zonder duidelijk doel had ik deze in mijn koffer gestopt, maar het is een gouden greep geweest, want wat kan een trampoline voor veel problemen zorgen als er geen wisselsysteem bestaat… Kinderen uit alle landen worden boos op elkaar en beginnen elkaar te duwen, trappen per ongeluk expres tegen elkaars lip aan of krabben elkaar omdat ze leeuwtje willen spelen, of ze springen gewoon met zijn drieën tegelijk en veroorzaken een scheur van twee meter lang in de trampoline. Dat is nu allemaal verleden tijd, want de sablier zorgt ervoor dat alle kinderen even lang mogen springen. Ik schreef een hoop situaties, maar heb eerlijk gezegd geen idee wat de andere situaties zijn. Soms komen er Franse en Nederlandse kinderen samen naar de receptie om om de zandloper te vragen en vervolgens zie ik ze een heel andere kant op rennen dan die van het aire de jeux. Met handen, voeten en zandloper kunnen ze ondanks hun buitenlandse vocabulaire bestaande uit oui, non, un, deux, trois, âne (ezelen!), bonjour, merci en ooievaar ofzo en sgomml, glaiban, wip, zwwwembad, allo, oi, dankewel en trappolienje toch hun eerste internationale vriendschappen sluiten. Tip 6, deel 2: koop er meerdere, want de mijne ben ik nu helaas kwijt 🙁

Dat waren de zes tips van mij als half-doorgezomerde kampeerster. Hopelijk heb je er wat aan en kun je ze gebruiken als je een zo goed als insectvrije leefruimte wilt, als je van plan bent animatiewerk te gaan doen of als je strafideeën voor ezelen zocht.

Schildpadden geknutseld 🙂 (heeft niets met de tekst te maken haha)

Bisous uit de Ardèche! X

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!