Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Tips & trics: Schminken

Tips & trics: Schminken

3 minuten
05-04-2019
Manon Winter

Het zou zomaar eens kunnen dat jij deze zomer in een miniclub schminken op het programma hebt staan. Vinden die kinderen superleuk! Maar hoe pak je het schminken nou het best aan? En wat nou als je er echt helemaal niks van bakt?


De basis

Allereerst is het handig om te checken welke kleurtjes schmink je hebt en of je al kwastjes en sponsjes hebt. Als je die niet hebt kun je die namelijk nog op tijd halen. Vervolgens kun je wat voorbeeldjes gaan zoeken. Vooral als je nog nooit geschminkt hebt is het handig om makkelijke voorbeeldjes te vinden. Denk aan een vlinder of een prinsessenkroontje. Of een ooglapje om een piraat te maken. Het werkt het beste om de schmink een beetje nat te maken, dus bakjes water zijn ook heel handig!

Laat de kinderen kiezen uit een van je voorbeeldjes en begin dan met het zetten van de buitenste lijnen. Het werkt makkelijker om deze eerst te zetten en dan pas in te kleuren, dan meteen te beginnen met in te kleuren. De lijnen maak je het strakst door ze met een dun penseel of met een schmink krijtje (als je die hebt) te zetten. Het inkleuren kan vervolgens weer heel makkelijk met een sponsje. Superhandig als je grote vlakken hebt die volledig in een kleur geschilderd moeten worden! Begin hierbij met donkere kleuren, zodat die alvast kunnen drogen. Als er dan later nog een lichtere kleur overheen moet werkt dat het handigst.

Pas als je alle lijnen gezet hebt en de grote vlakken hebt ingekleurd met het sponsje, begin je met de details. Oogjes, stipjes, pootjes en dat soort dingen komen nu aan de beurt. Als je meerdere laagjes schmink over elkaar heen wilt gebruiken, check dan wel even of de schmink eronder droog is. Het zou jammer zijn als de kleuren niet mooi uitkomen!


Handige tips

Als het goed is ben je dan alweer klaar met je creatie. Laat de kinderen altijd even kijken hoe het geworden is en vraag of ze er blij mee zijn. Eventueel kun je dan nog wat kleine dingetjes aanpassen. Nog wat algemene tips voor het schminken:

  • Het hoeft niet altijd precies zoals op het voorbeeld te lijken, de kinderen in de miniclub zijn vaak al heel blij dat ze geschminkt worden en het valt hen echt niet op dat er een lijntje een beetje verkeerd staat of dat de vlinder toch iets groter is uitgevallen.
  • Maak je kwastjes en penselen tussendoor telkens schoon, zodat de kleuren niet gaan mengen en je geen gek gekleurde creaties krijgt.
  • Vraag altijd even aan de ouders (of kinderen zelf) of het oké is dat de kinderen geschminkt worden, sommige kinderen zijn namelijk allergisch voor schmink

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!