Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Tien dingen die je herkent in aanloop naar de zomer

Tien dingen die je herkent in aanloop naar de zomer

6 minuten
01-06-2017
Renee de Bruyn

De zomer komt eraan, de weken vliegen voorbij en voor we het weten is die ene dag in onze agenda met die grote rode cirkel eromheen daar: la France, on arrive! Na drie zomers gehad te hebben, mag ik mezelf best wel een prof “ik vertrek een zomer naar Frankrijk” noemen, vind ik. Vandaar deze tien dingen die jullie wel zullen herkennen!

Afscheid nemen bestaat niet (of toch wel)

Nu je in de zomer weg bent en dus alle feestjes en festivals mist met je vrienden, zul je merken dat al je vrije momenten de komende weken worden opgeslokt door vrienden en familie die nog even tijd met je door willen brengen. Zeker doen! Vooral als de zon lekker schijnt. Ga het terras op, duik de zwemvijver in en geniet van de mensen om je heen. Ooit zong een bekend musikant dat afscheid nemen niet bestond, maar dat vind ik toch gek. Je zegt toch echt tijdelijk adieu! Gelukkig kom je na twee maandjes ook weer terug. Vergeet dat niet!

Marathon Netflix it is

Door al het kéiharde werken, is een serie in de zomer volgen bijna hopeloos. Verder vraag ik me af of je het überhaupt moet willen om met 35 graden in de mobilehome achter je laptop te zitten. Dus, tussen de meetings met je vriendjes, keihard knallen met Netflix en de laatste afleveringen van Narcos en Pretty Little Liars erdoorheen rossen.

Voorraad sushi inslaan waar je de hele zomer op kan teren

De Franse keuken: je houdt ervan of je haat het. Wat in ieder geval ietwat jammer is aan Frankrijk, is dat het fenomeen sushi nog niet echt geland is in het land der baguette en brie. Er zijn wat adresjes te vinden, maar zo in overvloed als in Nederland zijn ze er nog niet. Combineer daarom het afspreken met vrienden met een bezoekje aan de lokale sushitent bij je om de hoek. Voor zover je bankrekening dat volhoudt natuurlijk.

Haal alles uit je BasicFit

The summer is coming, dus dat betekend dat de bikini’s en zwembroeken weer uit de kast mogen. Nu zijn we natuurlijk allemaal al bizar #fitgirl en #fitboy, maar je wilt het liefst dus toch nèt even wat strakker naar het zuiden vertrekken. Daarom haal jij deze periode alles uit je abonnement bij de Basic en vliegen de groepslessen je waarschijnlijk om de oren.

Kledingcrisis

Waarschijnlijk puilt je kast al compleet uit, maar zit er so-wie-so niks leuks tussen voor deze zomer. Tijd dus om te shoppen! Nog even zes bikini’s, twaalf shirts en een rits korte broeken scoren. Tip van Tim: niet print op print dragen, dat kan écht niet.

Alors, tu parle Francais?

Negen van de tien mensen die dit blog lezen, zullen naar het zonnige Frankrijk vertrekken en gaan daar dus ook Frans praten #aaahvetspannend. Als voorbereiding ga je daardoor nu natuurlijk naar de Franse Opfriscursus van Nienke, zet je je telefoon in het Frans en zet je tijdens de Netflix-marathon de ondertiteling in het Frans. Bonnes sjansus toet les mondus.

Eiffel tower

Bagagecrisis

Twee maanden (en een beetje) weg. Wat. Moet. Er. Mee? Het liefste leg je nu in de hoek van je kamer al een rits kleding klaar in een koffer zodat je die sowieso niet vergeet. En dan komen artikelen langs als handdoeken, slippers, schoenen, onderbroeken: hoeveel past er in je koffer? Uit ervaring weet ik dat je waarschijnlijk veel, maar dan ook echt véél, te veel meeneemt. Ze hebben gewoon wasmachines op de camping! Dus doe het jezelf niet aan om je hele kledingkast mee te nemen, maar wees kieskeurig. Later zul je me dankbaar zijn.

Inslaan!

Nog zo’n dingetje naast al je kleding: wat neem je mee qua zonnebrand, tandpasta én douchespullen. Zelf ben ik redelijk neurotisch en moet ik altijd hetzelfde hebben, dus sloeg ik altijd van alles in waardoor m’n halve koffer vol zat met spul wat je uiteindelijk ook gewoon in Frankrijk kunt kopen… Zonde! Neem dus van alles één mee en koop de rest lekker daar. Dingen die je wél mee moet nemen zijn:

  • Pindasaus (nérgens te krijgen)
  • Nederlandse Mayo (Franse is vet zuur)
  • Hageslag (zorg dat het onderweg niet smelt!)
  • Drop (stukje Nederland altijd bij de hand)
  • Stroopwafels (voor de campingbaas)

Wie wil mijn casa hebben?

Dit geldt voor alle studenten onder ons of iedereen met een eigen plekje, want hoe zonde is het om je kamer al die weken leeg te laten staan maar wel om dikke vet huur te betalen! Maak dus echt even voordelige foto’s van je kamer en gooi hem Facebook met #delenislief eronder. Scheelt je toch zo weer twee maanden huur!

Met een lieve puppy wat verder niks zegt maar wel echt schattig is. Dus.

Voorbruinen: je bent eerst een aarbeitje voordat je een chocolaatje kunt zijn

Na deze zomer kom je natuurlijk vijftig tinten bruiner terug uit het o zo zonnige Zuiden. Maar daarvoor moet je natuurlijk al wel een beetje wennen aan die grote gele planeet! Ga daarom tijdens het chillen met je vrienden onder het genot van een aflevering Netflix met een bord sushi na het sporten en terwijl je je tas inpakt met net te veel spullen bij je ouders thuis want je eigen kamer is verhuurd in de zon zitten en geniet! Geniet van de voorbereiding, geniet van het spannende onderbuik-gevoel en geniet zometeen vooral van de zomer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!