Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

TGV: Yay of weg ermee?

TGV: Yay of weg ermee?

3 minuten
23-12-2018
TOP Animation

Dit jaar mocht ik voor het vierde jaar aan de slag in Frankijk. Dit keer was het als invaller op twee verschillende campings. Super tof, maar ook wel heel spannend want je hoort pas een paar dagen van te voren waar je naartoe gaat. Dit jaar vloog ik richting Geneve. Na vier weken op een camping te hebben gewerkt zou ik het seizoen afsluiten op een camping die nog 5 uur zuidelijker lag. Geen groot vliegveld in de omgeving. Ik besloot met de trein terug te gaan.

Mijn vertrek met de TGV

En zo geschiedde. Ook het treinstation was niet in de buurt. Ik vertrok om 6 uur ’s ochtends van de camping. Ik moest nog een half uurtje lopen naar het busstation in het dorpscentrum, hiervandaan nam ik de bus naar Montélimar. Next stop? Lyon! Waar ik de TGV gelukkig snel kon vinden.

Op mijn treinticket stond dat ik stoel nummer 51 had. Bij toeval kwam ik gelijk in de goede coupe terecht. Na een gevecht met mijn té zware koffer om het in het té volle bagagerek te krijgen vond ik mijn stoel. Wat ik toen nog niet wist is dat er meerdere stoelen 51 waren. Er bleek deze dag een groot Aziatisch gezelschap mee te reizen die een tour maakte door Europa en hierdoor ook meerdere koffers per persoon bij zich hadden. Deze hadden ze in het tussengedeelte geparkeerd waardoor het letterlijk niet mogelijk was om de trein in en uit te stappen zonder over de koffers heen te moeten klimmen.

De treinreis

De treinreis verliep rustig, 4.5 uur en ik heb zelfs nog even geslapen. Ik werd wakker van de conducteur die kaartjes kwam controleren. Hij vertelde mij dat ik op een verkeerde plek zat maar dat dit niet erg was. De reis ging verder, Disney, Charles de Gaulle en ik zag zelfs even de Eiffeltoren. In Lille bleef mijn trein lang stilstaan en ging plots het licht uit. Ik bleek in het gedeelte te zitten dat niet verder reisde naar Brussel. In toch wel blinde paniek ben ik de trein uitgesprint. Ik had na zo’n lange dag écht geen zin meer om nog te moeten wachten op een andere trein. Gelukkig was het treinpersoneel behulpzaam en kwam ik uiteindelijk, op het nippertje, in de juiste trein richting Brussel terecht.

Wil ik je nu ontmoedigen om met de trein richting de camping te reizen? Nee zeker niet! Maar als ik één tip mag geven: Wees goed voorbereid wanneer je aan de reis begint. Dit scheelt hééél veel stressvolle momenten.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!