de grote animatie-test

Test: wat weet jij allemaal van animeren?

In Avondactiviteiten, Campingleven, Familiecamping, Kindercamping, Miniclub, Over Frankrijk, Over Italië, Showcamping, Sport, Training, Voorbereiding door Mitchel van EssenReageer

Je bent al járen op de camping te vinden als animateur, je hebt de grootste shows van Zuidoost-Frankrijk gedraaid en krijgt elk kind aan het lachen. C’est bien! Maar weet jij alle vragen hieronder dan ook foutloos te beantwoorden? Het is overigens ook een uitstekende test om je kennis te checken voordat je eerste zomer nog moet beginnen in het (vaak) zonnige zuiden! 

Vraag 1.

De basis van het animeren: VVV. Hoe vaak roepen we dit wel niet? Maar waar staan deze drie letters nu eigenlijk precies voor?

A) Voortdurend Veiligheid Voorop
B) Veiligheid Voortdurend Verspreiden
C) Veiligheid Voortdurend Voorop

Vraag 2.

Dat ene dansje, je weet wel, met het touwtje springen van Moussier Tombola. Hoe heet die nu eigenlijk echt?

A) Logobitambo
B) Logobitombo
C) Logibitomba

11025248_792660034143105_2274701533265720224_o

Vraag 3.

Stel: de Franse campingbaas vraagt ooit of je zijn oude gare lelijke eend in de wijngaard wil parkeren. Dat kan! Maar wat mag je volgens de Franse wet niet in een wijngaard parkeren?

A) Een ufo
B) Zappelin
C) Oude auto’s die op diesel rijden

65663740

Vraag 4.

Kamperen en het Gardameer, dat is eigenlijk hetzelfde als Italië en voetbal. Maar hoeveel campings (die bij de ANWB zijn aangesloten) liggen er nu echt précies aan het meer?

A) 54
B) 76
C) 118

Vraag 5.

Veel van onze Franse campings zijn van die authentieke kleine familiecampings die in van die typische Franse dorpjes liggen. Maar hoeveel gemeenten telt het land van baguettes, camembert en lavendelvelden nu eigenlijk ongeveer? Tip: Nederland heeft 393 gemeenten.

A) 1.584
B) 17.230
C) 36.568

Borne_routière_Madagascar

Vraag 6.

Lekker dansen aan het zwembad elke dag! Met een lesje aquagym komen je gasten, maar jijzelf ook zeker, aan de dagelijkse lichaamsbeweging. Maar in welke (dans-)maat moet een liedje zitten om goed op te kunnen aquagymmen?

A) 6 tellen
B) 8 tellen
C) 16 tellen

t4a1

Vraag 7.

Naakt recreëren, hoe bevrijdend en lekker is dat?  Jaarlijks trekken er duizenden Adams en Eva’s naar Frankrijk, Italië en Spanje om daar tijdens de vakantie lekker hun ding te doen. Maar waar vind je nu het grootste naaktstrand?

A) San Remo – Italië
B) l’Estartit – Spanje
C) Le Cap d’Agde – Frankrijk

Vraag 8.

Als je in Frankrijk in de miniclub hebt gestaan, dan ken je dit vast wel: 1, 2, 3 Soleil. In Nederland kennen we dit spelletje ook, maar dan onder een hele andere naam. Welke?

A) Schipper mag ik over steken?
B) Stoepranden
C) Annemaria koekoek

Vraag 9.

Niet alleen het Gardameer, maar ook Frankrijk staat natuurlijk bekend om kamperen. Op hoeveel plekken kun je volgens de ANWB in de Franse grond je haringen slaan?

A) 1.876
B) 3.041
C) 4.756

Screenshot 2016-01-21 at 14.37.46 - Display 1

Vraag 10.

Levend Stratego, wie kent het niet? Maar met welke kaart in je handen ben je het meeste waard?

A) Kolonel
B) Maarschalk
C) Luitenant

H9

ANTWOORDEN

1: C
2: B
3: A
4: A
5: C
6: B
7: C
8: c
9: B
10: B

Scores

8-10 antwoorden goed:
Topper, dit vak is op je lijf geschreven. Lekker tot je pensioen doen!

5-7 antwoorden goed:
Prima score! Een miniclub vol met kinderen vertrouwen we je echt wel toe! Het lag aan de weetjes-vragen over Frankrijk, toch?

1-4 antwoorden goed:
Geen paniek! Er zaten inderdaad wat lastige vragen tussen. We hebben nog een super leuke training voor en er komt een gloednieuw handboek aan.

Benieuwd hoe zo’n dag op de camping er ook alweer uitziet?



Onze blogger
Mitchel van Essen

Mitchel van Essen

Salut, ik ben Mitchel. Ik kom uit Soest en ik heb drie zomers in het zuiden van Frankrijk gewerkt. Nu ben ik de social-king van Team4Animation en werk ik heel het jaar door op kantoor.

Iets voor jou? Check onze laatste vacatures.


Delen maar!