Terugblik: de zomer van mijn leven in Frankrijk! 

Terugblik: de zomer van mijn leven in Frankrijk! 

3 Minuten
05 Sep 2017

6 juli 2017: le jour J. Ik vertrok richting Zuid-Frankrijk voor de zomer van mijn leven. Wat was het spannend! Ik zou gaan werken op een camping aan de Drôme en ik zou de animatie alleen doen. Ik vond dit nog best even slikken! 

Nu, 7 weken later, kijk ik terug op een onvergetelijke zomer. Ik voelde mij een BN’er op de camping en zo werd ik ook genoemd. Ik vond het héérlijk (behalve als ik ongemakkelijk met mijn wc-rol over de camping moest, want ja kinders, ook de animatrice is maar een mens). Ik heb genoten van de prachtige omgeving, de geweldige campinggasten, de fantastische kinderen én van het feit dat ik bijdroeg aan het slagen van de vakantie van al die mensen die ik heb zien komen en gaan. Ik pinkte regelmatig een traantje weg bij het uitzwaaien van gezinnen die ik mijn hart had gesloten… 

Platgeknuffeld

In de eerste week moest ik toch wel even aarden, ik hoefde niet te wennen aan de Franse gewoontes en aan de taal, want dat stroomt door mijn aderen als docente Frans in spé, maar ik moest wel wennen aan het ‘alleen’ zijn. Ik zet dit tussen aanhalingstekens, omdat het maar van korte duur was. Na een week of twee, had ik mijn draai gevonden. Ik voelde mij thuis op de camping, ik werd overladen met tekeningen en ik werd elke dag platgeknuffeld door schatten van kinderen. Ook waren er veel jongeren op ‘mijn’ camping, wat maakte dat ik snel vrienden kon maken (Franse en Nederlandse) en ja, het voelde echt als ‘mijn’ camping. 

Anti-stress

Het leven op de camping ging zo snel, ik maakte elke dag wel iets bijzonders mee en dat maakte deze zomer zo bijzonder. Ook heb ik er geen spijt van dat ik voor dit avontuur heb gekozen: ik ben veel zelfstandiger geworden, heb mijn Frans op niveau kunnen houden en ik heb vooral geleerd om te genieten en niet te stressen: ik werd mijn stress de baas (ook vlak voor de eerste keer aquagym geven in mijn leven). Ik leerde dat ik meer vertrouwen in mezelf mocht hebben, want ik kon het best (ook toen ik 40 kinderen in mijn miniclub had die allemaal een lampion wilden maken en ik het hoofd koel moest houden).  

‘’Van alle marken thuis’’, dat was de uitspraak van deze zomer: van knutselen, tot aquagym, van pétanque-tournooien, tot minidisco, van griezelverhalen vertellen tot karaoke: ik deed het allemaal én het was fantastisch. 

Het afscheid was zwaar, de camping voelde als een klein dorp waar ik deel van uitmaakte en waar kinderen mij uit stonden te zwaaien op 26 augustus. C’était fini en ik wilde nog niet naar huis.. Nu 7 weken later, kijk ik terug op een fantastische ervaring, met een paar dieptepuntjes maar vooral héél véél hoogtepunten én met een nominatie voor animatrice van het jaar! 

P.S. stem even op mij door een mailtje te sturen naar info@zomerjobs.nl 

Over de blogger
Silia Lamari
Silia Lamari

Silia werkte afgelopen zomer als animatrice in haar eentje op een toffe camping in de zonnige Drôme!

alle blogs van Silia
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022