Terugblik op het NK Mascotte

Terugblik op het NK Mascotte

2 Minuten
24 May 2018

Op zaterdag 18 mei was weer het grote spektakel waar ik elk jaar aan mee mag doen. Dat is natuurlijk het NK Mascotte. Het was weer megagezellig om al mijn vriendjes van de vorige jaren te zien in Tilburg. Ik heb lekker kunnen bijkletsen met de andere mascottes en ik heb veel plezier gehad.

Maar voordat het grote feest begon moest ik natuurlijk heel vroeg uit bed, want ik moest helemaal uit Vlakland komen. Nou zoals je weet ligt dat voorbij de laatste pagina van de Grote Bosatlas. Kortom: heel ver weg van Tilburg. Ik had er zoveel zin in dat ik zelfs voor mijn wekker wakker werd. Als voorbereiding op de dag heb ik eerst alle grapjes en dansjes geoefend. Zelfs de high-five moest ik nog even beter onder de knie krijgen.

De wedstrijdonderdelen

Na uren hebben gereisd was ik klaar voor de wedstrijd. Als eerste was er een mascotteparade. Met keiharde muziek marcheerden we allemaal over het terrein. Ik heb duizend high-fives gegeven en misschien wel 1 miljoen knuffels. Dat vond ik echt fantastisch. Gelukkig mochten we daarna nog even oefenen op het dansen voor de dancebattle, want dat was het volgende onderdeel van het NK.

Nadat ik even had uitgerust mocht ik dansen tijdens de dancebattle. Ik moest tegen de andere mascottes dansen. Dat was echt geweldig, ik heb echt gedanst alsof mijn leven er van af hing. Helaas mocht het niet zo zijn dat ik in de finale stond. Gelukkig is meedoen belangrijker dan winnen.

Als laatste activiteit stond de mascotte-run op het programma. Dat is een hardloopwedstrijd. Pff, dat was me een afstand. Ik moest aan het einde helemaal opgelapt worden. Gelukkig heb ik nog tot juni om helemaal topfit in Frankrijk aan te komen. Dit was mijn eerste training na mijn lange winterslaap. Ik ben nu al bezig met trainen voor de zomer en het gaat nu een stuk beter. Je kan je wel voorstellen dat ik daarom niet als eerste ben geëindigd. Dat maakt gelukkig niets uit en ik ben stiekem heel vaak op de foto geweest met alle kinderen die er waren.

Op het einde van de dag kreeg ik te horen dat ik dit jaar de 4e mascotte van Nederland was geworden. Volgend jaar ga ik winnen, ik voel het. Hopelijk zie ik jullie dan ook weer, dank jullie wel voor de leuke dag!

Over de blogger
Lenny de Vos
Lenny de Vos

Hi allemaal, mijn naam is Lenny de Vos. Deze zomer sta ik 22 superleuke campings in Frankrijk, kom je ook langs?

alle blogs van Lenny
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022