Teamwork makes the dream work

Teamwork makes the dream work

Als je als Nederlander naar een Franse camping gaat ontkom je er niet aan, je zult moeten samenwerken met Franse collega’. Je bent misschien niet de enige Nederlander of niet-Fransman maar Franse campingmedewerkers zullen er altijd zijn. Hoe je hiermee omgaat? Dat lees je in deze blog!


Verwachtingen

Aan het begin van het seizoen is het heel verstandig om eens met z’n allen bij elkaar te gaan zitten. Zo kun je het hebben over elkaars kwaliteiten en zwaktepunten. Maar ook over regels en afspraken. Duidelijke afspraken maken helpt bij het creëren van verwachtingen die je van elkaar als collega’s mag hebben. Fransen zijn wat minder op de tijd en hebben nogal eens de gewoonte om te laat te komen of zoals zij het noemen tranquille te doen. Wij als Nederlanders zijn wat stipter als het gaat om de tijd. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken om iedere keer voor een bepaalde activiteit een x aantal minuten af te spreken om de laatste dingen door te bespreken of iedere week op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip aan het programma te werken.


Taalbarrière

Aangezien je allebei niet dezelfde taal spreekt, kan het soms lastig zijn om dingen over te brengen.. Wie weet heb je geluk en kan je collega Engels als je even niet uit je Frans komt om iets uit te leggen of duidelijk te maken. Maar anders kom je met handen en voeten ook heel ver. Het helpt om dingen uit te tekenen of voor te doen bij bijvoorbeeld een spel om te kijken of je het over dezelfde spelregels hebt.


Band opbouwen

Je werkt een aantal weken samen met dezelfde mensen. Tijdens het werken of voorbereiden leer je elkaar nog niet echt goed kennen. Doe ook eens iets leuks met elkaar zoals een drankje, een spelletje of naar het zwembad. Zo zie je iemand eens van de andere kant en heb je misschien meer gemeen met diegene dan je misschien denkt. Een goede sfeer tussen collega’s heeft veel effect op de campinggasten. Die zien namelijk alles, als je een hecht team bent, straal je dit ook uit😉

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Sportentertainer op een grote camping

Sportentertainer op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022