Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Taking the plunge

Taking the plunge

3 minuten
21-07-2014
Femke Dam

Eindelijk mijn eerste blog! Het is mijn derde week op camping l’Île d’Offard in Saumur. Eindelijk heb ik de tijd en de inspiratie om een blog te schrijven. Het is mijn eerst keer als animatrice en het voelt als een sprong in het diepe, maar wat voor sprong!

Het is niet niets, om zo even voor de eerste keer in Frankrijk als animatrice te werken! De camping heeft een nieuwe directeur, een nieuwe restaurantbaas en een nieuw hoofd animatie… die ondertussen alweer vertrokken is. Je kunt best zeggen dat we het zelf allemaal lekker uit mogen zoeken. Gelukkig is Delphine, mijn Franse collega heel aardig. In plaats van het hoofd animatie hebben we een BAFA stagiair. Dus ik ben als enige Nederlandse verantwoordelijk voor het hebben van de goede en vertaalde programma’s, het lopen van het programma, ook voor alle Nederlanders en Engelsen, en ook nog eens stage begeleider.

Voor sommigen is het misschien gesneden koek, maar ik ben niet zoveel verantwoordelijkheid gewend. En ik heb het geweten ook toen ik een uitbrander kreeg (in het Frans gelukkig) van mijn campingbaas toen ik door een technisch probleem het programma nog niet geprint had voor de pot d’accuil. Dat ga ik volgende week dus maar eens beter regelen!

Waar ik wel heel trots op ben is dat we met maar twee weken voorbereiding een kindershow hebben voorbereid inclusief decor, kostuums, muziek en verhaal. Het thema is hier prinsen, prinsessen en kastelen, want aan Loire, waar Saumur ligt zijn daar ontzettend veel van. En niet van die die half uit elkaar gevallen zijn, nee, de echte mooie! We hebben alles uit karton geknipt en gesneden, met de kinderen geverft en geknutseld waar zij helpen konden en de rest zelf afgemaakt. En de uitkomst was een hele leuke tweetalige show met wel twintig Franse en Nederlandse kinderen. Het gaf echt voldoening om te zien dat ook de gehandicapte Yaron er van genoot en de verhalen van ouders te horen dat de kinderen thuis hadden geoefend. (Onder andere de chocolate).

Nu de show staat, tijd om op de andere activiteiten te richten! De baas wil graag jeux aperitif elke avond, maar er komen maar weinig mensen op af, morgen dus een afspraak om te kijken wat we daar aan kunnen doen. Het geeft een geweldig gevoel om voortdurend te denken: “Dit kan beter, hier ga ik wat aan doen!” Voor mij als animatrice zit er nog heel veel groei in, ik zit nu al te denken over de volgende zomer… dan weet ik al zoveel meer en kan ik ’t al zoveel beter doen… haha, kortom, het is geweldig.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!