Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Van studente Frans naar studente Animatiekunde

Van studente Frans naar studente Animatiekunde

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

‘Hoe ver ben jij al met de woordjes?’ Lachend kijk ik mijn medestudent aan. Met als tabbladen twee sites van vliegtuigmaatschappijen, die van de SNCF (de Franse NS) en die van Team4Animation, kan ik niets anders zeggen dan: ‘Haha, niet ver.’ ‘Wat ben je nu aan het doen?’ Ik draai mijn laptop om. ‘Een reis aan het uitzoeken voor het buitenland verblijf van mijn tweede studie.’ ‘Tweede studie?’ ‘Ja, ik studeer nu ook Animatiekunde. Binnenkort heb ik tentamens Knutselvaardigheid en Aquagym, dus daar moet ik ook nog voor leren…’

Honderd dagen is nog zo ver weg, dacht ik een paar weken geleden. Inmiddels staat de teller al bijna op vijftig! De zomer komt steeds dichterbij: met mijn vriendinnen heb ik het over bikini’s, zonnebrillen en korte broeken, op school gaan veel gesprekken over het nieuwe schooljaar en er gaat geen dag voorbij waarop ik niet aan de zomervakantie denk.

Miniclub aan huis en multifunctionele wc-rollen

Toen ik de knutselspullen aan het uitzoeken was, keken een paar kinderen nieuwsgierig in mijn winkelmandje – een jongetje huppelde zelfs constant om me heen om te kunnen zien wat er allemaal in zat. Waarom koopt zo’n groot meisje twee tekenblokken, knutselkarton, kleurpotloden, satéprikkers, verf en kwasten?’ zal hij wel gedacht hebben. De caissière keek me minstens zo onderzoekend aan en ik vond de blikken die ik kreeg eerlijk gezegd te grappig om uit te leggen dat ik animatrice ben.

Het praktische deel van mijn tweede studie kon beginnen! Thuis had ik al een inktvis van een wc-rol gemaakt en een voorbeeldje van ijsjesmemory geknutseld, voordat de miniclub aan huis echt tot leven kwam tijdens een knutselmiddag met mijn jongste vriendinnetje. De minidisco-afspeellijst schalde door de kamer en we hebben zo’n beetje alle dansjes gedaan. Maar we hebben vooral VEEL geknutseld, getekend en geschilderd. Van ijsjesmemory (zie kleine foto) tot zes-ogige monsters en van hartjestekeningen tot vogels met of zonder staart (zie grote foto). O ja, ook nog kleine autootjes van wc-rollen. Nooit geweten dat je zó veel kon doen met wc-rollen. Merci, Activiteitenapp!

Reis

Mijn medebloggers Janiek en Silvie gaan ook naar de Ardèche en daarom hadden we al tijdens het trainingsweekend afgesproken om samen te reizen. Al het vergelijk van vliegtuigmaatschappijen en het gepuzzel met de SNCF-reisplanner (de Franse 9292) wierp zijn vruchten af: we hebben de goedkoopste reis naar het dichtstbijzijnde vliegveld gevonden en de reis vorige week geboekt.

Verdere voorbereiding

Nu de reis geboekt is en ik mijn eerste tekeningen (voor lieve muriël) gekregen heb, komt de vakantie snel dichterbij… De hoeveelheid to-do-items op mijn lijstje daalt, de temperatuur stijgt en ik kan niet wachten tot we met onze T4A-truien of -hemdjes aan het vliegtuig in stappen!

X

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!