Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Stressende animatiestresskip

Stressende animatiestresskip

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour tout le monde! Ik denk dat ik deze zin er in ga houden, vind het wel vrolijk klinken en het voelt voor mij ook een beetje nostalgisch (ook al ben ik net één jaar van de middelbare school). Voor de mensen die mijn vorige artikel niet gelezen hebben (snel doen!!), “Bonjour tout le monde” is hoe mijn Frans leraar altijd zijn lessen begon. Als we het nu toch over de middelbare school hebben, ga ik proberen een mooi bruggetje te maken naar het onderwerp waar ik het in deze blog over wilde hebben: STRESS!

Ja als je als eigenwijze puber op de middelbare school zit denk je dat je echt de zwaarste tijd van je leven hebt, maar nee. Hierbij wil ik mezelf van twee jaar geleden even toespreken: “Lotte, het kan altijd erger, wacht maar tot je gaat studeren en luister naar iedereen die dat zegt.

De animatiestress 

Gelukkig ben ik hier niet om over studiestress te praten, want niemand heeft zin om dat te gaan lezen in de (bijna) zomer. Nee, ik ga praten over de animatiestress. De stress die ik toch een beetje begin te krijgen. Ik ga nu echt bijna weg en ik begin hem toch wel een beetje te knijpen.

Ik weet wel dat ik het kan, op een camping werken met mijn twee Franse collega’s. Ik heb de animatietraining achter de rug en daar hebben we alles geleerd wat nodig is, maar mijn lichaam lijdt zijn eigen leven en ik merk toch dat ik een beetje gestrest aan het raken ben. Er gaat van alles door m’n hoofd en ik heb tot nu toe weinig tijd gehad om dit allemaal rustig uit te zoeken.

Dit van alles is onder andere:

  • Hoe is de camping?
  • Kan ik goed genoeg Frans?
  • Zijn mijn collega’s aardig?
  • Is de camping eigenaar aardig?
  • Wat moet ik meenemen?
  • Moet ik mijn nieuwe laptop meenemen of mijn oude koelkast laptop?

Nog twee weken… 

Ik zal nu maar stoppen, het is wel weer genoeg stress gepraat geweest. Ik wil jullie nu namelijk niet allemaal gestrest maken voor de zomer, ik wilde mijn verhaal gewoon even delen. Ik denk ook niet dat ik de enige ben die last heeft van de animatiestress. Gelukkig heb ik nog twee weken om alles in mijn hoofd op orde te brengen en zorgen dat ik helemaal voorbereid ben, dat is in ieder geval mijn doel.

Het is niet dat ik alleen maar gestrest ben voor de zomer hoor, ik heb er ook echt heel veel zin in. Weer heerlijk terug naar het vertrouwde Frankrijk waar ik vroeger zo vaak gekampeerd heb en waar het hopelijk lekker weer is. Het zal in ieder geval beter zijn dan hier in ons mooie kleine kikkerlandje.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!