Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Stokbroodrecycling – De keukenprinses en het campinggasstel deel 2

Stokbroodrecycling – De keukenprinses en het campinggasstel deel 2

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Hier is een update van de keukenprinses, inmiddels in Frankrijk. Un baguette, tous les jours.  Stokbrood is natuurlijk het lekkerst wanneer je het vers eet, maar als je net als ik in je eentje  bent,  krijg je niet altijd een compleet stokbrood op. De volgende dag is het hard, maar het blijft  zonde om het weg te gooien… Wat te doen met al die kleine stukjes stokbrood die overblijven?

Ik gooi geen stokbrood weg. Ik ben opgevoed met het idee dat restjes van het eten wel in de vriezer kunnen, zodat iemand die geen tijd heeft om op normale tijd met het gezin mee te eten zelf een portie uit de vriezer kan pakken. Alle overgebleven stukjes stokbrood gaan dus in een bakje in de koelkast en worden daar bewaard totdat ze opnieuw een functie krijgen.

Dus wat zijn de opties? Nou, ze zijn ontelbaar! Je kunt het stokbrood verkruimelen tot paneermeel en er vlees mee omhullen. Kruimels + ei maken dat er een mooi knapperig korstje om, bijvoorbeeld, je kip heen komt. Je kunt ook je harde brood in de soep dopen, het water maakt je harde korst weer zacht en eetbaar. En het is een handige manier om toch al vast aan te vallen op die nog gloeiend hete soep. Ander idee, maak bruschetta van je stokbrood. Beetje pastasaus en geraspte kaas, 3 minuutjes in de magnetron op 360 Watt en voilà, je pizzabroodjes zijn klaar!

Maar mijn persoonlijke favoriet blijft de volgende: Ceasar Salade. Ik ben dol op kip en zorg dus dat er altijd wel kip in mijn koelkast ligt. Het stokbrood snij je in kleine stukjes waarvan je croutons maakt. Super simpel en succes gegarandeerd!

Bon appétit!

Ceasar salade

Ingrediënten:

 • Sla
 • Kip
 • Stokbrood
 • Komkommer
 • Olijfolie
 • Kwark (kan ook met yoghurt)
 • Mayonaise
 • Kerriepoeder

Snij de kip en het stokbrood in blokjes. Verhit olie in de  pan. Bak hierin eerst de kip tot hij gaar is, bak vervolgens  de croutons nog even mee tot ze een bruin korstje krijgen.

Voor de dressing: Doe 2 lepels kwark, 2 lepels mayonaise  en een klein scheutje olijfolie in een schaaltje en meng deze  goed door elkaar. Voeg er daarna wat kerriepoeder aan toe  naar eigen smaak. Ik deed het op gevoel, ongeveer 1 tl.

Doe de sla, kip en croutons in een slabak. Snij een stukje komkommer, zoveel als je zelf lekker vind, in blokjes en gooi dit erbij. Giet de dressing eroverheen en meng het geheel goed door elkaar.

Lekker met frietjes!

WELKOM BIJ DE CLUB

 • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
 • Je slaapplek is een huisje op de camping
 • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!