Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Sporten tijdens je vakantie

Sporten tijdens je vakantie

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Darten, voetbal, waterpolo, jeu de boules, tennis, squash, tafelvoetbal, volleybal en nog veel meer.  Ik heb het allemaal gedaan. Er zijn zo veel verschillende sporten en veel verschillende mensen. Dat zorgt vaak voor grappige verhalen en bizarre situaties.

Optellen

Bij sommige sporten is de puntentelling best belangrijk, en bij een foutje wordt je zo op je vingers getikt dor de oplettende vakantieganger. Zo ook bij darten. Jonge kinderen staan er soms op de getallen zelf op te willen tellen. Dit gaat nog weleens fout wat al snel zorgt voor ruziemakende broers en zussen.  Met verwijten als je speelt vals, je kan niet tellen en je mag nooit meer meespelen… Dan help ik wel met tellen!

Teams

Teams maken is ook niet altijd even makkelijk. Er zijn altijd mensen die graag bij elkaar willen, of mensen die juist helemaal niet bij elkaar willen. Beter maken ze de teams dan zelf, en waar nodig is help ik of ik word ineens zelf in een team geplaatst. Dubbelen met tennis, of met iemand in een jeu de boules team. Verbeter ik mijn skills ook eens!

Iets te veel fanatisme…

Tafelvoetballen met 8 jongens van 8 tot 14 jaar. Fanatisme ten top. Schreeuwen, roepen, juichen en uiteindelijk met één huilend team, en een paar boze gasten geëindigd. Tja, alles voor de sport.. laten we het daar maar op houden!

Waterpolo is ook altijd populair. Grote teams, met zowel kinderen als volwassenen. Ook daar kan het nog weleens botsen. Twee mannen gingen nog net niet op de vuist met elkaar, maar de dreigementen waren vol aanwezig. Daar sta je dan tussen met je fluitje en je telbordje. Misschien iets te veel van het goede.

Een 11-jarig jongetje die de minigolf heeft gewonnen. Zijn shirt over zijn hoofd, hij schreeuwt van blijdschap en rent een rondje. Vergeten dat hij niks ziet, en ja.. daar stond een boom. Gelukkig kon hij nog lachen.

Zwembad

En 5, 6.. 5, 6, 7, 8!  Vol enthousiasme mee tellend, en vol buiten de maat. Toch blijven lachen en vrolijk op en neer springend kwam ik de ochtend wel weer door! Springen voor het zwembad met ongeveer 20 mensen. “Merel, kijk daar is”

SPLASH.  Helemaal doorweekt eindig ik de aquagym met de campingsdans; de Soca Soca.

De zwembadspellen, heel fijn met dat warme weer. Stiekem had ik ook altijd wel zin om het koude water in te springen. En of ik nou wilde of niet, ik eindigde met bijna elke sportactiviteit bij het zwembad in het water.

Samenwerken

Het mooiste om te zien vind ik altijd hoe mensen samenwerken. Een frans 16-jarig meisje, een Deense vrouw en twee Nederlanders. Overleggen in gebarentaal en halen als eerste de finish. Ook de  aanmoedigende woorden tegen elkaar tijdens een voetbalwedstrijd, de hulp bij het tennissen of het helpen met de techniek. Sport verbindt mensen. Voor een beter resultaat moet je samenwerken.  Samenwerken verbindt mensen en maakt het sterker en fijner. Al is het alleen tijdens een volleybalwedstrijdje of een sporttoernooi.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!