Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Showtime!

Showtime!

4 minuten
09-01-2017
Anne van der Zee

Op mijn eerste werkdag liep plotseling de ‘responsable’ van het animatieteam de miniclub binnen. Hij gooide een boek vol karaokenummers op de tafel, met de boodschap dat ik diezelfde avond wel even een liedje kon zingen in de avondshow, ik deed toch immers een musicalopleiding?

‘De zangeres’

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat ik een liedje had uitgezocht, was het ’s middags tijd om mijn podiumkunsten te laten zien aan de responsable. Hij was meer dan tevreden en ik kreeg groen licht voor de avondshow! Vanaf dat moment stond ik bekend als ‘de zangeres’ en dit werd dan ook (naast dansen) grotendeels mijn rol op het podium. Elke show mocht ik weer een liedje aandragen om te zingen en ik kreeg een hoofdrol in de show Burlesque.

Burlesque

Burlesque gaat over Ali die op zoek is naar een leven in de spotlights. Ze belandt als serveerster in de nachtclub van Tess en kijkt hier haar ogen uit. Allemaal mooie vrouwen die zingen en dansen, omgeven door glitter en glamour. Dit is precies wat Ali zoekt! Ze probeert vol goede moed deel te worden van Tess’ groep, maar dit gaat niet geheel vlekkeloos…

Ik mocht de rol van Tess spelen, dit hield in twee liedjes zingen, meerdere scènes acteren en ook enkele keren dansen. Aangezien mijn Frans nog niet bepaald vloeiend was, speelde ik in het Engels. Dit maakte de show gelijk ook internationaler, aangezien er veel Engelssprekenden op de camping verbleven. Het plan was om Burlesque iedere twee weken op te voeren, maar helaas raakte een collega, die een belangrijke rol speelde in de show, geblesseerd en hebben we de show in totaal maar 3 keer op kunnen voeren. Ondanks dat was het super leuk om er deel van uit te maken en hebben we veel positieve reacties gehad!

Oeps… tekst vergeten!

Dit is denk ik toch wel de nachtmerrie van elke zangeres, je tekst vergeten. Het overkwam mij meerdere keren door de korte voorbereidingstijd die ik had en soms gewoonweg door een black-out. Bij zulk soort gevallen gaat het meer om hoe je het oplost dan om het probleem zelf. Je bent tenslotte gewoon een mens en kunt dus ook fouten maken. Maar hoe los je dit op? Ik had een keer dat ik niet meer wist waar in het nummer we waren, dus ik begon al een ander deel van het nummer te zingen dan de bedoeling was en dit klopte dan ook niet met de muziek. Toen ik dit besefte viel ik gewoon weer in op de tweede zin van het couplet waar we eigenlijk waren. Op zo’n moment klopt je hart in je keel, maar niet voor niets de slogan: ‘Show must go on!’ Je moet onwijs snel denken in oplossingen, lachend doorgaan en daarmee vooral niet laten merken aan het publiek dat je fout gaat.

Help, ik ben mijn stem kwijt!

Naast tekst vergeten, kan ook je stem je soms in de steek laten. Door de drukke dagen waarin je veel praat, roept, schreeuwt (denk aan miniclub of uitgaan), weinig slaapt en een ander eet- en drinkpatroon hebt dan thuis, kunnen ook je stembanden het op een gegeven moment begeven. Vooral de laatste weken was mijn stem niet optimaal en moest ik dus hierop mijn liedkeuze baseren. Lagere nummers zijn dan voor mij vaak een goede oplossing. Toch ontkom je niet altijd aan hoge noten en heb ik ook wel eens gehad dat mijn stem tijdens een uithaal oversloeg. Op zo’n moment voel je je enorm stom, maar ook dan moet je gewoon doorgaan, doen alsof het je niets uitmaakt en onthouden dat je niet altijd kunt streven naar perfectie. Mensen zien door je foutjes heen en begrijpen heus wel dat er eens iets fout kan gaan.

Ondanks dat er dus ook wel eens iets fout kan gaan, gaat het natuurlijk merendeels goed en is het iedere keer weer genieten om op het podium te staan! Het is geweldig om mensen een fijne avond te bezorgen met datgeen wat jij het liefste doet, namelijk in mijn geval zingen en dansen! En wat er dus ook gebeurt… ‘Show must go on!’

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!