Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Rendez-vous à Paris

Rendez-vous à Paris

7 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Het perfecte einde van een perfecte zomer, een hereniging met de 2 liefdes van mijn leven: mijn vriend en de stad Parijs. De stad die in 2012 tijdens een reis voor school mijn hart heeft gestolen en waar ik sindsdien al 3 keer terug ben gekomen. Want waar ik ook heen ga, in Parijs kom ik altijd terug. Daarom voor alle Team4Animationers en toekomstige Team4Animationers, een nostalgische terugblik op al mijn avonturen in Parijs en een lijstje met de leukste zaakjes, boetiekjes en restaurantjes van Parijs.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ondanks het feit dat ik Parijs ondertussen behoorlijk goed ken, we toch enige obstakels moesten overwinnen voordat we ook daadwerkelijk in het hotel terecht kwamen. Ons hotel lag in Rosny-sous-Bois, een van de buitenwijken van Parijs. Een kwartiertje met de trein, prima te doen dus. We dachten dat we vanaf Gare de l’Est wel de RER konden pakken, maar nee, we moesten naar Magenta toe. Hoewel dit hemelsbreed maar zo’n 500 meter van elkaar vandaan lag, liepen wij eerst natuurlijk compleet de verkeerde kant op. Toen we dan eindelijk bij Gare du Nord aankwamen, wat er praktisch naast ligt, konden we het nog steeds niet vinden. Uiteindelijk maar in het Frans de weg gevraagd, en wat bleek? We waren er in rondjes om heen gelopen! #*&(#$(*&$@ *minder prettig*. Niet dat het echt heel vreemd was, het station zat namelijk weggemoffeld in een soort overdekt steegje waarna je nog met de lift naar de min 2de verdieping moest om bij de treinen te komen. Eenmaal in het hotel aangekomen, waren we dan ook dusdanig uitgeput van het lange zoeken dat we meteen in slaap vielen.

Quartier Latin
De volgende ochtend stapten we, na een heerlijk ontbijt met croissantjes, weer op de trein richting Magenta om vanaf daar de metro te pakken naar Quartier Latin. Voor iedereen die alle toeristische highlights al gezien heeft of probeert ze te vermijden, is dit de plaats om te bezoeken. Quartier Latin is namelijk een studentenwijk vol kleine boetiekjes, gezellige cafétjes en leuke restaurantjes. Op ieder hoekje en in ieder steegje valt wat nieuws te ontdekken. Overal zijn ateliers, bioscopen en kleine theaters te vinden. Voor mensen die in de zon willen genieten van hun eigen flesje wijn en een kaasplankje is het een aanrader om naar Jardin du Luxembourg te gaan. Een groot park met talloze klapstoeltjes, waar echte Parijzenaren naar toe gaan om te relaxen, op hun matje yoga te doen of om bij te kletsen met vrienden. Voor mensen die toch nog wat cultuur willen snuiven is er een museum wat zich richt op de middeleeuwen, Musée de Cluny, het Pantheon en nog verschillende monumentale kerken.

Die avond gingen we eten in mijn momenteel favoriete restaurantje in Parijs, la Petite Hostellerie. Er zijn veel restaurants in Parijs waar ik gegeten heb, maar deze staat toch met stip op nummer 1. Terwijl we in de regen door de straatjes slenterden kwamen we langs een klein, maar toch sfeervol restaurantje. Eenmaal binnen werden we hartelijk verwelkomd door het personeel en mochten we zelf een plaats uitkiezen om te gaan zitten. We werden bediend door een hele vrolijke ober, die het restaurant door huppelde in zijn roze vest. We kregen de keuze tussen een menu van €10 en €16. Voor deze €10 kon je onder andere een schaal mosselen als voorgerecht, een stuk vlees als hoofdgerecht en appeltaart als toetje krijgen. Er werd niet bezuinigd op de porties, het personeel maakte gezellig, wel in het Frans, een praatje en het eten was heerlijk. Al met al een hele dikke tien voor de service en niet minder voor het eten.

Montmartre
De laatste dag gingen we de straten van Montmartre onveilig maken. Voor de dames is het de moeite waard om vanaf Gare du Nord over de Boulevard de Magenta naar de Sacre Coeur te lopen. Alle etalages van deze straat zijn namelijk gevuld met gala- en bruidsjurken. Van chique en klassiek tot Indisch en explosief, voor iedere modeliefhebber wat wils. Voor de mannen zijn er in deze straat pakken in overvloed, van losse jasjes tot 20-delige kostuums, ze hebben het allemaal. De perfecte straat om te gaan shoppen voor die bruiloft van je tante dus! Mocht je een reden zoeken 😉

En dan Montmartre zelf natuurlijk. Montmartre bestaat uit verschillende delen, het over-toeristische gedeelte bij de Sacre Coeur en het ‘historische’ Montmartre, wat nog echt de dorpse sfeer uitademt waarom het zo geroemd werd. De weg die recht naar de Sacre Coeur toeloopt vanaf metrostation … ligt mijn favoriete koekjeswinkel: La Cure Gourmande. De eerste keer dat ik hier kwam heb ik koekjes gekocht en die vond ik zo lekker dat ik nu elke keer koekjes mee neem. Zodra je de winkel binnen stapt word je door een vriendelijke verkoper een koekje aangeboden om te proeven. Weigeren is geen optie, want de koekjes geuren heerlijk en zien er geweldig uit. Voor koekjesliefhebbers is het een echte koekjeshemel: abrikozenkoekjes, passievruchtkoekjes, gemberkoekjes, appelkoekjes, koekjes met witte chocola, melkchocola, pure chocola, gevuld met chocola en ga zo maar door. Omdat Montmartre vaak mijn laatste bestemming is gaan deze koekjes altijd mee naar huis, zodat ik thuis nog een aantal dagen heerlijk na kan genieten van de smaak van Parijse koekjes.

Mensen die voor de schilders van Montmartre komen moeten allemaal op het plein zijn, hier vertonen schilders hun kunsten en maken ze voor een prikkie een portret van iedereen die dat graag wil hebben. Maar naast portretten zijn er ook Eiffeltorens, landschappen, wannabe Monet’s en vele andere kunstwerken. Wanneer je de hoofdstraat volgt kom je uit bij 2 molens, midden in de stad. Wanneer je bij deze molens links afslaat de trap af, kom je bij restaurant Le Deux Moulins uit. Amélieliefhebbers zullen dit herkennen als HET restaurant van de film Le fabuleux histoire d’Amélie Poulin. Wie deze straat nog iets verder uitloopt komt uit bij de Moulin Rouge. Mensen die geïnteresseerd zijn in een show moet ik helaas uit de droom helpen, een goedkoop kaartje kost algauw zo’n €70,- Geen prijzen die de gemiddelde Team4Animationer kan betalen.

En dan is het, ondanks het feit dat reizen geweldig is en nieuwe dingen ontdekken nog veel leuker, na 2 maanden toch wel lekker om eindelijk weer in je eigen bed te slapen. Aan te komen op het perron om te zien dat je moeder speciaal voor jou weer uit bed is gekomen om je te verwelkomen. Je vader die speciaal vrij genomen heeft om te zorgen dat je de volgende dag niet alleen thuis hoeft te zijn. En na 2 maanden zonder oven en fatsoenlijke kookmogelijkheden eindelijk weer eens lasagne te kunnen eten. Want ja, voor een keukenprinses is een campinggastel ook niet alles…

Dat was voor voorlopig mijn lesje Franse cultuur over mijn favoriete stad Parijs. Maar ik zal vast weer nieuwe dingen ontdekken wanneer ik er opnieuw naartoe ga, met nieuwe tips en nieuwe aanraders.

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!