​Reizen naar je camping in Frankrijk: hoe doe je dat?​

​Reizen naar je camping in Frankrijk: hoe doe je dat?​

Daar sta je dan, met je koffer en rugzak vol snacks voor de lange reis die je voor de boeg hebt. Je zwaait je ouders nog een laatste keer uit en on y va! Op reis naar het buitenland, misschien wel voor de eerste keer en misschien zelfs wel in je eentje. Best spannend! Ga ik de bus niet missen? Weet ik straks de goede trein wel te vinden? Mijn Frans is helemaal niet zo goed, straks kan niemand me uit de brand helpen.. Geen zorgen! Het is veel makkelijker dan je denkt. Voor je het weet zit je in de trein en kun je lekker van het Franse landschap genieten en je alvast verheugen op het avontuur dat komen gaat!

Last minute naar Frankrijk

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst aan de slag gegaan als entertainer in Zuid-Frankrijk. Dit stond niet op de planning, maar toen er op stel en sprong iemand nodig was besloot ik de uitdaging aan te gaan. Pourquoi pas ;)? Vrijdagavond werd ik gebeld met de vraag of ik twee weken kon invallen op een Lenny-camping. Zondagmiddag zou ik al vertrekken. Weinig tijd om me voor te bereiden dus! Als een echte planner was dit voor mij even schakelen, maar hé, als het mij lukt kun jij het zeker weten ook!

Normaal gesproken boek je zelf je tickets en bepaal je helemaal zelf hoe je reist, maar omdat ik last minute op een camping aan de slag moest boekte kantoor mijn tickets. Je kan je treintickets boeken bij SNCF (de Franse NS), maar ook vliegen is vaak een goede optie en een andere populaire optie is de Flixbus. Kijk wat jij het prettigst vindt!

Waar je op moet letten tijdens je reis

Anyhow, voor mij was dat afgelopen jaar een beetje anders. Vanuit het kantoor via de mail doorgestuurd met daarbij een uitgebreide beschrijving van hoe je reis eruit gaat zien. Hoogstwaarschijnlijk zitten er een aantal overstappen tussen, maar je hebt genoeg tijd om uit te zoeken waar je moet zijn. Vaak moet je op de desbetreffende stations even kijken vanaf welk spoor jouw trein vertrekt. Kijk hierbij naar de eindbestemming van je trein en niet alleen naar je eigen bestemming (dit is soms namelijk een tussenstop). Vanuit Nederland kom je meestal al een heel end met de Flixbus. Zorg ervoor dat je op tijd op het desbetreffende station bent zodat je rustig de tijd hebt om uit te zoeken waar je moet zijn. Print je ticket voor de zekerheid uit. Mocht de code op je telefoon niet werken dan heb je in ieder geval een back-up!

Eenmaal aangekomen in Frankrijk staan er op het station vaak wel poortjes waar je je ticket kunt scannen en anders kun je plaatsnemen in de trein en komt de conducteur wel bij je langs. Bij sommige treinen krijg je een specifieke zitplaats toegewezen met een specifiek rijtuig (zoals bij de Thalys) Kijk dus van tevoren even goed of dit op je ticket staat!

Relax!

Vervolgens kun je plaatsnemen en lekker relaxen! Neem een leuk muziekje en/of boek mee, want de reis gaat wel even duren. Tip: maak van tevoren een Franse playlist, kun je alvast lekker in de stemming komen! Nummers van de minidisco mag natuurlijk ook, maar ik waarschuw je alvast: die blijven lang hangen ;)

Bon voyage!

Over de blogger
Esther Elverdink
Esther Elverdink

Esther is onze stagiaire vanuit de opleiding Frans en ondersteunt Team Frankrijk op alle fronten!

alle blogs van Esther
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022