Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Regenprogramma’s, paraplu’s en meer herfstachtige zaken

Regenprogramma’s, paraplu’s en meer herfstachtige zaken

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

In mijn vorige blog sprak ik mijn grote hoop uit op zon, warmte en strand. Hoewel dit voor mij, en voor iedereen om mij heen, heel reëel leek blijkt nu het tegendeel. Daar zit ik dan, samen met Sander en Amber, te schuilen in onze zeer knusse mobile home (die overigens elke avond belaagd wordt door hordes oorwurmen), een ‘regenprogramma’ in elkaar te zetten. Fitness? Nog niet, pas als de modder weg is. Aquagym? Waarschijnlijk geen opkomst. Gezelschapsspelletjes? Ja, laten we dat maar doen…

Eerst zou het vanaf woensdag beter worden, dat werd gister verschoven naar zaterdag en vandaag kreeg ik te horen dat het wáárschijnlijk zondag beter wordt. Hoe het ook zij: can’t wait! Afgelopen zaterdag hebben we een voorproefje gehad van hoe lekker het hier kan zijn, et heuresement, dat was onze vrije dag! Met z’n drieën zijn we naar het dorp gegaan en hebben we op de markt farçous gegeten. Dit is een typisch Aveyrons gerechtje, en tevens een echte aanrader!

Dat weer is het eerste wat mij te binnen schiet als je denkt aan ‘Zuid-Frankrijk’, de regio waar ik naartoe werd gestuurd. Maar, attention!, de hoogteligging van een camping bepaald ook wel wat! Dit lijkt nu precies ons probleem te zijn… Les Genêts ligt op bijna 900 meter hoogte, en dat maakt dat het hier ’s nachts rond de 6 graden is en overdag 13 graden. Met de wind en regen erbij is het alles behalve fijn om buiten te zijn, en dat maakt dat ik ook ontzettend blij ben met mijn mobile home, en paraplu, en veel medelijden heb met de échte kampeerders.

Met het zojuist geschetste scenario lijkt een leuk animatieprogramma haast onmogelijk, maar niets is minder waar! Een beetje doorgewinterde (woordgrap) campinggast schrikt niet van een beetje wind of regen, maar is wel in voor een potje voetbal of basketbal. En natuurlijk kan de miniclub gewoon doorgaan. Met aquagym of andere waterspellen wordt het wat ingewikkelder, maar zelfs dat hebben wij uiteindelijk kunnen uitvoeren. Gister hebben we voor één campinggast aquagym gegeven (zelfs wij hadden het koud, op de kant), maar zij bleek wel aquagymdocent te zijn. Streng doch rechtvaardig heeft zijn ons wat tips gegeven… zo stuntelen wij langzaam de week door en leren we steeds meer, zelfs Frans.

Mooi is ook dat we een beetje Tsjechisch leren (onze collega’s van de bar komen hier vandaan), zingen voor een groot publiek (karaoke avond), Sander leert koken (pannenkoeken, knakworst, soep) en dat ik Kawanou heb mogen ontmoeten (en ja, hij is echt hoor!). Al met al; het weer zit ons (nog) niet mee, maar ik heb het zeker naar mijn zin! I’ll keep you posted!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!