Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Regenprogramma: il pleut comme vache qui pisse!

Regenprogramma: il pleut comme vache qui pisse!

3 minuten
29-12-2017
Jamila de Jong

Regenprogramma? Die heb ik niet nodig, dacht ik, toen ik mij ging voorbereiden op twee maanden in Frankrijk.  De camping waar ik ging werken lag in de Provence, helemaal in het zuiden dus. Ik liet mijn lange broeken in Nederland achter en keek uit naar een hele zomer met alleen maar zon. En wat heb ik een zon gehad! Toch waren er ook een aantal dagen vol met storm en regen. Dan is een regenprogramma toch best wel handig.

Regendans

Sta je net helemaal op te gaan in de Hokey Pokey, begint het plots met bakken naar beneden te komen. Stiekem zijn een paar druppels tijdens de minidisco wel fijn! Koelt heerlijk af na overenthousiast heen en weer te hebben gesprongen. Vaak vinden kinderen een beetje regen helemaal niet erg maar houd goed in de gaten als kinderen het wel vervelend vinden. En als het echt begint te regenen is het beter om de minidisco naar binnen te verhuizen of in het ergste geval te verzetten.

Spelletjesmiddag

Staat er een speurtocht, groot spel of voetballen op het programma maar is het te slecht weer om dat door te laten gaan? Organiseer een spelletjesmiddag! Nodig jong en oud uit om ouderwets bordspelletjes te komen spelen of zet een paar kleine spellen klaar. Ook is het handig om een quiz achter de hand te hebben die je altijd kan gebruiken en bingo doet het ook erg goed. Zorg voor ranja en wat lekkers, en de gasten en kinderen zullen alsnog een hele leuke middag hebben!

Disney marathon

Heeft jouw camping een bibliotheek of huisje waar je een televisie of beamer hebt staan? Dan is een regenachtige dag perfect om een Disney marathon te houden! In de ochtend kan je bijvoorbeeld beginnen met het knutselen van popcornbakjes of leeuwenmaskers. In de middag kan je alle kinderen (en ouders) uitnodigen om de Lion King of Frozen te komen kijken, altijd erg gezellig! En een Disney marathon is natuurlijk niet compleet zonder hard meezingen van de liedjes!

Wat eigenlijk de gouden regel is als het gaat om cancelen of door te laten gaan van een activiteit, is de reactie van de kinderen. Tuurlijk is VVV het allerbelangrijkste maar bij een paar spetters hoeft niet gelijk het programma te worden omgegooid. De Franse buienradar checken is altijd handig, ook met het oog op de komende activiteiten. En onthoud dat kinderen het geen probleem vinden om de minidisco binnen te doen, of de speurtocht te vervangen door een spelletjesmiddag. Blijf enthousiast en maak er alsnog een top middag van!

 

 

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!