Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Promotie: golfkarretjes, posters en veel vrolijkheid!

Promotie: golfkarretjes, posters en veel vrolijkheid!

3 minuten
21-02-2018
TOP Animation

Een geslaagde campingactiviteit bevat een aantal dingen: een goede voorbereiding, alle benodigdheden, een overenthousiaste animator, de zon en een back-up plan voor als het regent. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de kinderen! Zonder kinderen geen miniclub, speurtocht of minidisco. Daarom is het erg belangrijk om je activiteiten goed te promoten, maar hoe doe je dat? Ik vond dat in het begin best wel spannend, die promotie, en ik wist niet goed hoe ik het moest aanpakken. Na wat uitproberen, voor aap staan en ervaren wat wel en niet werkt, deel ik nu graag mijn tips met jullie!

Programme d’Animation

Van Team4Animation krijg je een heleboel grote vellen waarop je het animatieprogramma kan schrijven. Ik schreef er vaak twee en die hing ik bij de bibliotheek (waar de miniclub was) en bij de receptie. Mijn campingbaas printte ook een stuk of tien programma’s uit en hing ze bij het sanitair en gaf ze bij aankomst aan alle nieuwe gasten. Het is belangrijk dat de camping gasten makkelijk het programma kunnen vinden, zodat ze weten welke activiteiten er zijn!

Bonjour, je m’appelle Jamila et je suis l’animatrice cet été!

Op zaterdag wisselden de meeste gasten en op zondagochtend was de hele camping weer vol met nieuwe gezichten. Deze ochtend ging ik na de miniclub op een golfkarretje (Ja, dat was nog leuker dan dat het klinkt!) de hele camping over. Ik had wat geprinte programma’s bij de hand en ik had een verhaaltje over de activiteiten van de komende week ingestudeerd in het Frans, Engels en Duits. Zo ging ik bijna alle campingplaatsen af en maakte ik met iedereen een praatje. Mondelinge promotie werkt namelijk echt het allerbeste! Zo leren ze jou gelijk een beetje kennen en is het voor de kinderen een makkelijke stap om naar een activiteit te gaan. Ook is het leuk om praatjes met de ouderen te maken of met de gezinnen die niet geïnteresseerd zijn in het programma. Vaak kan je ze wat vertellen over de plaatjes in de buurt of wanneer dat leuke marktje in het dorp is. En dan word je vaak uitgenodigd om te barbecuen of laten ze een tas met eten en tijdschriften achter als ze we er naar Nederland vertrekken. Win-win!

Lijmen

Als de activiteit bijna voorbij is en je hebt alle kinderen bij elkaar geroepen, is dit het beste moment voor wat promotie. Vertel alvast met 300% enthousiasme over de activiteit van vanavond of morgen en waar je het animatieprogramma kan vinden. Blijf na de activiteit nog even hangen zodat kinderen en ouders de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. Sluit de activiteit vrolijk af en dan komen de kinderen 100% zeker naar meer activiteiten!

Hoe goed je ook promoot en hoe enthousiast je ook bent, er zullen een paar activiteiten in de zomer zijn die wat minder goed bezocht worden, en dat is helemaal niet erg. Blijf een overenthousiaste animator en maakt er alsnog een geweldige activiteit van! Alvast veel succes en vooral heel veel plezier!

En dan heb je zo de hele tafel vol met knutselende kinderen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!