Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Programme d’animation

Programme d’animation

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Welkom bij weer een nieuwe blog. Zoals gevraagd, schrijf ik vanaf heden iedere week weer de nieuwste weetjes en dingen op die men als animateur/animatrice kan verwachten tijdens zijn of haar werkzaamheden. In deze blog komt het animatieprogramma van camping Village de la Guyonnière centraal te staan.

Er valt één ding heel erg op qua verandering van het animatieprogramma ten opzichte van de animatieprogramma’s die we de weken hiervoor geanimeerd hebben: de tijden waarop er een activiteit plaatsvindt. Terwijl we in de vorige weken ons programma hadden ingedeeld op basis van zoveel mogelijk activiteiten in zo weinig mogelijk tijd, hebben we deze week voor het eerst een programma geanimeerd dat gebaseerd is op het tijdig kunnen waarnemen van de activiteiten door de campinggasten en dat de herkenbaarheid van de activiteiten hierin kan worden gezien. In makkelijkere woorden: geen activiteiten meer om 15:00, 16:00, 17:00 en 18:00 uur, maar drie activiteiten om 16:00 uur die langer kunnen duren dan een uur. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld meer toernooivormen gespeeld worden tijdens een sportactiviteit.

Tijdens de ‘pot d’accueil’ (welkomstdrankje) op maandagavond leggen we als animatieteam ons animatieprogramma aan de campinggasten uit en is er hierna natuurlijk altijd de mogelijkheid om vragen te stellen. Bij deze ga ik de ‘pot d’accueil’ in het kort opnieuw doen – maar dan schriftelijk in dit blog- zodat jullie ongeveer weten wat er deze week allemaal qua activiteiten geanimeerd is:

Elke morgen om 10:30 uur is er miniclub, waarbij de kleinsten qua leeftijdscategorie de leukste knutsels tevoorschijn toveren. Ook zijn er voor hen op maandag en vrijdag om 16:00 uur leuke activiteiten variërend van een speurtocht of Levend Stratego tot de Olympische Campingspelen. Elke dag om 15:00 is er Splashdance, waarbij de minidisco-dansjes in het peuterbadje nog eens kort worden overgedaan. ’s Avonds om 19:00 uur is er elke dag de minidisco.

Voor de sportievelingen zijn er ’s ochtends op maandag, donderdag en vrijdag om 09:00 uur hardlooptochten van 9 km langs het meer ‘Lac du Jaunay’ en mountainbiketochten van 35 km. Is dit echter te vroeg hebben we elke dag om 16:00 uur (elk in eigen leeftijdscategorie) verschillende sportactiviteiten waaraan kan worden deelgenomen. Van voetbalkamp tot een tafeltennistoernooi en van waterpolo tot een volleybaltoernooi tegen nabijgelegen camping Bretonnière. Gedurende de week organiseren we ook externe activiteiten, zoals karten, paintballen, kanoën, wijnproeverijen en een boomklimparcours (‘acrobranche’).

Elke avond organiseren we een andere activiteit wat zal starten om 21:00 op het podium of in de bar, waarin ook de herkenbaarheid van de activiteiten weer centraal staat. Maandagavond is er altijd de muziek quiz, op dinsdag speelt er altijd een leuke (streek)band en op woensdag gaan we gezellig een paar rondes bingoën. Donderdag laten de campinggasten en enkele animateurs hun talenten zien tijdens het Open Podium, waarna het op vrijdag de beurt is aan het animatieteam: The Sketchshow, The Musical Grease (en wellicht The Musical The Lion King) zorgen op veel gezichten voor een glimlach. Zaterdag is er altijd Disco, waarbij ik de DJ ben en dus voor de muziek zorg. 70’s, 80’s en POP-songs (en Classic Rock?) zijn hierbij de verschillende thema-avonden. Op zondagvond is er tenslotte de altijd drukbezochte Karaoke-activiteit. Tevens zijn er elke dag van de week danslessen te volgen op het podium. Van ‘Yoga’, ‘buikspierkwartier’ en ‘Musical Dance’ tot complete Zumba-lessen.

Zodoende is er dus genoeg variatie in het programma en kan het animatieteam door middel van dit programma in elke behoefte van iedere campinggast voorzien.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!