Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Oui, j’ai compris

Oui, j’ai compris

3 minuten
25-07-2014
Jeroen Fermont

Na een verblijf op de camping van vier weken, durf ik eindelijk te zeggen dat mijn veelgehoorde “je ne comprends pas” is veranderd in een “oui, j’ai compris”. Ik ben zelf verbaasd hoe snel mijn Frans is vooruit gegaan: ik versta en voer Franse gesprekken met collega’s die ik eerst niet begreep. Ik hoef minder lang na te denken over wat ik ga zeggen, kan in langere zinnen spreken, en begin blijkbaar zelfs een licht Frans accent te krijgen.

Ook heb ik de animatie nu ‘begrepen’. Ik zwem, wandel, kanoe, knutsel, speel, ping pong en voetbal erop los. Ik weet nu hoe het voelt om een groep kinderen achter je aan te hebben lopen of zwemmen als eendjes die hun moeder volgen: rustig op mijn vrije dag naar het zwembad gaan is er dus niet meer bij. Tijdens de miniclub is alles wat ik maak ontzettend mooi en het waard om na te doen. Mijn kinderdroom om het mooist te kunnen tekenen van iedereen is dus in vervulling gegaan hier! Als kers op de taart heb ik van collega’s en gasten gehoord dat ze me een goede animatrice vinden, en dat ik straal als ik met kinderen bezig ben. Het is natuurlijk ontzettend leuk om zoveel waardering voor je werk te krijgen.

Aan de andere kant begint de vermoeidheid wel een beetje toe te slaan. Elke dag ben ik actief bezig met de activiteiten, en er moet altijd een grote glimlach op je gezicht staan als je bezig bent met de gasten. De adrenaline kick die ik in het begin van mijn verblijf hier had is verdwenen, omdat ik nu meer routine in de activiteiten heb. Het rooster is elke week ongeveer hetzelfde, wat fijn is voor campinggasten en voor mezelf, maar dat maakt het ook wat minder spannend.

Al met al ben ik tevreden over mijn werk hier nu, en de campinggasten (voor zover ik weet) ook. Nu hoop ik alleen nog dat ik over drie weken nog beter Frans kan, zodat ik mijn zomer hier kan eindigen met een overtuigende “oui, j’ai compris”!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!