Oui, j’ai compris

Oui, j’ai compris

2 Minuten
25 Jul 2014

Na een verblijf op de camping van vier weken, durf ik eindelijk te zeggen dat mijn veelgehoorde “je ne comprends pas” is veranderd in een “oui, j’ai compris”. Ik ben zelf verbaasd hoe snel mijn Frans is vooruit gegaan: ik versta en voer Franse gesprekken met collega’s die ik eerst niet begreep. Ik hoef minder lang na te denken over wat ik ga zeggen, kan in langere zinnen spreken, en begin blijkbaar zelfs een licht Frans accent te krijgen.

Ook heb ik de animatie nu ‘begrepen’. Ik zwem, wandel, kanoe, knutsel, speel, ping pong en voetbal erop los. Ik weet nu hoe het voelt om een groep kinderen achter je aan te hebben lopen of zwemmen als eendjes die hun moeder volgen: rustig op mijn vrije dag naar het zwembad gaan is er dus niet meer bij. Tijdens de miniclub is alles wat ik maak ontzettend mooi en het waard om na te doen. Mijn kinderdroom om het mooist te kunnen tekenen van iedereen is dus in vervulling gegaan hier! Als kers op de taart heb ik van collega’s en gasten gehoord dat ze me een goede animatrice vinden, en dat ik straal als ik met kinderen bezig ben. Het is natuurlijk ontzettend leuk om zoveel waardering voor je werk te krijgen.

Aan de andere kant begint de vermoeidheid wel een beetje toe te slaan. Elke dag ben ik actief bezig met de activiteiten, en er moet altijd een grote glimlach op je gezicht staan als je bezig bent met de gasten. De adrenaline kick die ik in het begin van mijn verblijf hier had is verdwenen, omdat ik nu meer routine in de activiteiten heb. Het rooster is elke week ongeveer hetzelfde, wat fijn is voor campinggasten en voor mezelf, maar dat maakt het ook wat minder spannend.

Al met al ben ik tevreden over mijn werk hier nu, en de campinggasten (voor zover ik weet) ook. Nu hoop ik alleen nog dat ik over drie weken nog beter Frans kan, zodat ik mijn zomer hier kan eindigen met een overtuigende “oui, j’ai compris”!

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen