Oranjekoorts, tentamenstress en inpakproblemen

Oranjekoorts, tentamenstress en inpakproblemen

4 Minuten
27 Jun 2014

Nog 15 nachtjes slapen en dan is het zover… VIJFTIEN? Ja vijftien, en dan gaat het grote campingavontuur in het mooiste land ter wereld beginnen. De tijd is omgevlogen, het moment waar ik al maanden naar uitkijk is bijna daar. Maar er valt nog zoveel te doen: Laatste spullen kopen, minidiscodansjes nog eens doornemen, inpakken (welke koffer neem ik eigenlijk mee, die rode of die blauwe?), hertentamens maken en wegwezen! Laat maar komen die zomer!

“Overal lijstjes met wat er nog gekocht moet worden, overal stapeltjes kleding, boeken, lijsten met muziek, één grote chaos.”

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik op dit moment het grootste SOG(studieontwijkend gedrag)-moment aller tijden heb en ik me in de Nijmeegse Universiteitsbibliotheek bevind. Mijn tweede thuis van de afgelopen paar weken. Ik probeer een tentamen over interculturele communicatie voor te bereiden, maar gek genoeg dwalen mijn gedachten bij het lezen van het woord ‘cultuur’ steeds af. De inpakstress begint lichtelijk toe te slaan. Overal lijstjes met wat er nog gekocht moet worden, overal stapeltjes kleding, boeken, lijsten met muziek, één grote chaos.

“Ik ben Nederlands kampioene boksen in mijn gewichtsklasse, tja dan vang je wel eens wat klappen.”

Helaas dacht ik twee weken terug dat het wel een goed idee zou zijn als ik mezelf frontaal van de trap af zou storten, met twee afgebroken tanden, een gebroken neus en een flinke hersenschudding als gevolg. Zeg maar dag tegen de perfecte zomer flitste er kort door m’n hoofd, maar gelukkig is alles helemaal goed gekomen. Toch weer een stoer verhaal om straks op de camping te vertellen: “Ik ben Nederlands kampioene boksen in mijn gewichtsklasse, tja dan vang je wel eens wat klappen.” Ben benieuwd of ze het zullen geloven…

Ondertussen zoekt mijn campingbaas flink contact met me via Facebook, we chatten regelmatig over onder andere het WK en de prestaties van Nederland en Frankrijk. Toch leuk om te volgen hoe het WK ook leeft op de camping. Elke wedstrijd  wordt live op een groot scherm vanaf de camping gekeken. Het zou een mooie situatie opleveren als Nederland en Frankrijk op 13 juli tegenover elkaar in de finale staan. Ik, als enige Nederlandse in het team zal er in ieder geval voor zorgen dat Oranje ook in Zuid-Frankrijk vertegenwoordigd wordt. Hoe ironisch als ik de dag erna, 14 juli; Franse nationale feestdag, keihard La Marseillaise met de Fransen mee sta te blèren. Maar oké, zo ver is het nog lang niet, eerst de achtste finales maar eens door komen, of nee, eerst m’n hertentamens maar eens maken. O ja, daar was ik mee bezig.

In de Team4Animation groepswhatsapp wordt het inmiddels steeds rustiger, de één na de ander vertrekt richting het mooie zuiden, wat me stiekem best een beetje jaloers maakt. Nog even wachten, nog héél even, dan mag ik ook. Nog iets om naar uit te kijken: sinds maart weet ik dat ik deze zomer aan de slag ga op Camping Robinson in Marseillan-Plage en toch kwamen andere Team4Animationer Mitchel (ja, ja,  ik schrijf het goed) en ik er pas een week geleden achter dat we praktisch 1 dorp van elkaar verwijderd zijn! Dat gaat vast nog mooie momenten opleveren deze zomer.

Terwijl ik nog wel uren door zou kunnen schrijven, heb ik net besloten dat het misschien toch verstandig is om mijn huidige Spotify-playlist (Team4Animation Aquagym) in te wisselen voor de ‘Heavy-Studying’-lijst. Mijn boek  ‘interculturele communicatie’ roept om aandacht, dus laat ik maar eens verstandig zijn en mijn laatste tentamens van het jaar voor gaan bereiden.

Nog even, nog héél even doorzetten, en dan staat me een mooie beloning voor een jaar hard werken te wachten.

Au revoir en tot ziens, de volgende blog komt vanuit het mooie Marseillan-plage, ik beloof het!

Over de blogger
Jette van Bergen
Jette van Bergen

Salut, je m’appelle Jette. Ik studeer en woon in Nijmegen en ga als enige animatrice aan de slag op camping Robinson aan de Middellandse Zee.

alle blogs van Jette