Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Opa heeft een idee

Opa heeft een idee

2 minuten
01-01-2018
TOP Animation

‘Onze opa heeft een idee voor de miniclub!’ riepen twee kinderen toen we zoals elke morgen aan het knutselen waren tijdens de Mini Club.
Later tijdens een gesprek met oma vertelde ze dat opa het idee had om raketten te maken en deze af te schieten met de kinderen.
‘Wat een leuk idee!’ dacht ik maar hoe gaan we dat doen?

Gelukkig blijkt opa een echte knutselaar te zijn en heeft hij alles al voorbereidt. Enthousiast laat hij mij een filmpje op youtube zien waar iemand demonstreert hoe je een raket kunt maken.
Opa had al sjablonen voorbereid, een fietspomp meegenomen en speciaal voor de vakantie een constructie gemaakt waar de raketten op kunnen staan en worden afgeschoten.

Hoe bouw je een raket

Het principe van de raket is eigenlijk simpel: De raket is een fles die met wat water wordt gevuld. Op de fles komen vleugels en een punt die de kinderen zelf kunnen maken uit papier of karton en kunnen verzieren.
Met een kurk als ventiel onder aan de fles wordt de fietspomp aangesloten aan de raket. Door pompen ontstaat er druk in de fles en uiteindelijk laat de kurk los en schiet de fles in de lucht.
Op internet staat dit ook allemaal precies uitgelegd.

Geslaagde ochtend

Het is natuurlijk lastig om dit zo maar te doen tijdens de Mini Club. Daar komt heel wat voorbereiding bij kijken. Gelukkig kwamen opa en zijn familie helpen tijdens de Mini Club want vleugels en een punt op een waterfles plakken is helemaal niet zo gemakkelijk.
Uiteindelijk hadden de kinderen (en ik stiekem ook wel) ontzettend veel plezier met de raketten en was het meer dan een geslaagde ochtend. Toch wel leuk zulke creatieve gasten op de camping!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!