Opa heeft een idee

Opa heeft een idee

‘Onze opa heeft een idee voor de miniclub!’ riepen twee kinderen toen we zoals elke morgen aan het knutselen waren tijdens de Mini Club.
Later tijdens een gesprek met oma vertelde ze dat opa het idee had om raketten te maken en deze af te schieten met de kinderen.
‘Wat een leuk idee!’ dacht ik maar hoe gaan we dat doen?

Gelukkig blijkt opa een echte knutselaar te zijn en heeft hij alles al voorbereidt. Enthousiast laat hij mij een filmpje op youtube zien waar iemand demonstreert hoe je een raket kunt maken.
Opa had al sjablonen voorbereid, een fietspomp meegenomen en speciaal voor de vakantie een constructie gemaakt waar de raketten op kunnen staan en worden afgeschoten.

Hoe bouw je een raket

Het principe van de raket is eigenlijk simpel: De raket is een fles die met wat water wordt gevuld. Op de fles komen vleugels en een punt die de kinderen zelf kunnen maken uit papier of karton en kunnen verzieren.
Met een kurk als ventiel onder aan de fles wordt de fietspomp aangesloten aan de raket. Door pompen ontstaat er druk in de fles en uiteindelijk laat de kurk los en schiet de fles in de lucht.
Op internet staat dit ook allemaal precies uitgelegd.

Geslaagde ochtend

Het is natuurlijk lastig om dit zo maar te doen tijdens de Mini Club. Daar komt heel wat voorbereiding bij kijken. Gelukkig kwamen opa en zijn familie helpen tijdens de Mini Club want vleugels en een punt op een waterfles plakken is helemaal niet zo gemakkelijk.
Uiteindelijk hadden de kinderen (en ik stiekem ook wel) ontzettend veel plezier met de raketten en was het meer dan een geslaagde ochtend. Toch wel leuk zulke creatieve gasten op de camping!

Over de blogger
Cissy ten Barge
Cissy ten Barge

Hallo allemaal! Ik ben Cissy en ik ging deze zomer voor het eerst als animatrice op een camping in Frankrijk werken. Mijn verhalen kun je hier en op cissysblog.tumblr.com vinden.

alle blogs van Cissy
Vacature bij deze blog
Leider op een vakantiepark in Nederland

Leider op een vakantiepark in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022