Ode aan de animatrice!

2 Minuten
19 Jun 2016

Over iets minder dan twee weken begint mijn grote avontuur: een zomer lang werken als animatrice in Frankrijk! Mijn omgeving verbaast zich niet over de keuze voor werken met kinderen. Ik doe dan ook de Academische PABO. Ook heb ik een liefde voor Frankrijk, heb ik altijd de wens gehad om vloeiend Frans te leren spreken en wil ik me alleen leren redden in het buitenland. Mijn motivatie om als animatrice te gaan werken bestaat ook voor een groot deel uit mijn eigen ervaringen met animatie. Ik neem jullie mee naar de zomer van 2003.

Die zomer ging ik met mijn ouders en twee oudere zussen naar een camping in Messanges, aan de Atlantische Kust in Zuid-Frankrijk. Mijn zussen vermaakten zich altijd met zijn tweeën. Ik ben een paar jaar jonger dan hen en zocht altijd mijn eigen vrienden of ik speelde alleen. Die zomer was ik negen jaar en ging ik naar een miniclub, dat deed ik wel vaker op vakantie. Deze miniclub was anders. Er waren Engelse en Nederlandse kinderen en het team was ook Engels-Nederlands. Er was één Nederlandse animatrice waar ik een erg goede klik mee had. Ik ontmoette leuke Nederlandse kindjes om mee te spelen maar ook Engelse. Via de animatrice kon ik zelfs met hen praten. Dat maakte het nog gezelliger!

Ode aan animatrice-1

 

Bijna elke ochtend moesten mijn ouders op tijd uit bed (wat nou vakantie?) om mij naar de miniclub te brengen: ik moest en zou er heen. Daarnaast hoopte ik dat wij die dag op de camping zouden blijven zodat ik ’s middags nog een keer naar de miniclub kon. Dat kwam helaas niet zo vaak voor. Kortom: ik heb een topvakantie gehad mede dankzij de miniclub en de leuke animatrice!

foto´s juli-aug 03 070

De middelste is dé animatrice.

Laatst sprak ik met mijn ouders over die animatrice, Tess. Over hoe leuk ik het vond bij haar. Ik ben stiekem erg benieuwd wat ze nu doet en hoe het met haar gaat. Die animatrice heeft mij geïnspireerd. Deze zomer krijg ik de kans om kinderen ook z’n mooie ervaring te geven die ze niet zullen vergeten. Om ook ‘die ene animatrice’ te worden. Ik pak die kans met beide handen aan!

Bissous et à bientôt!

Dian

Over de blogger
Dian Enting
Dian Enting

Heehoi! Ik ben Dian, 22 jaar. Ik ben tweedejaars student aan de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs. Deze zomer heb ik iets anders gedaan en daar schreef ik natuurlijk van alles over: Vive la France!

alle blogs van Dian
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1100
Periode
Zomer 2020