Ochtendrituelen op de camping

Ochtendrituelen op de camping

2 Minuten
05 May 2019

"Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen die lacht de hele dag. Ja, die lacht de hele dag." Wie kent dit liedje niet? Als het eenmaal in je hoofd zit, dan gaat het er moeilijk uit. Sorry, nu heb je het in je hoofd. Maar waarom zou je het eigenlijk uit je hoofd willen hebben? Je kan namelijk geen dag beter beginnen dan een dag met een miniclub dansje, een brede lach en een stralend Frans zonnetje. Hieronder beschrijf ik de twee belangrijkste ochtendrituelen voor op de camping.


1. Neem een goed ontbijt

Het ontbijt wordt vaak omschreven als dé belangrijkste maaltijd van de dag. Met een goed ontbijt krijg jij direct energie binnen en deze energie kan je goed gebruiken als animatiemedewerker! Mijn gouden tip is dan ook: sla het ontbijt nooit over. Als je liever wat langer slaapt - wat ik goed kan begrijpen - zorg er dan voor dat je het ontbijt de avond van tevoren voorbereid. Bij Team4Animation is de slogan "300% geven = 100% krijgen" en het is onmogelijk om 300% te geven zonder ontbijt. En wie houdt er nou niet van een heerlijk chocolade croissantje van de Franse bakker?


2. Blijf altijd vrolijk lachen

Dit ritueel is al kort benoemd. Toch wil ik nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om op te staan met een glimlach. Ook is het belangrijk om deze glimlach de rest van de dag te behouden. Een animatiemedewerker is namelijk altijd vrolijk, ook als hij of zij eigenlijk niet vrolijk is. Buiten het zicht van de campinggasten mag je van mij best een keer chagrijnig kijken. Geen probleem. Maar zodra je in het zicht bent van campinggasten is het belangrijk om altijd een stralende lach op je gezicht te hebben. Lachen werkt ook als een soort vicieuze cirkel: als je lacht dan voel je je blij en als je blij bent dan ga je lachen. Daarnaast worden ook de campinggasten blij van jouw lach en als de campinggasten blij zijn, dan is de campingbaas blij. En als de campingbaas blij is, dan ben jij blij. Het is dus eigenlijk heel simpel: sta op met een lach en ga naar bed met dezelfde lach.

Over de blogger
Sabien
Sabien

Hallo allemaal! Ik ben Sabien en ik ben inmiddels alweer 22 lentes jong. Ik heb een voorliefde voor tennis en skiën. Ook hou ik onwijs van lekker koken en eten. Daarnaast ben ik groot fan van kinderen. Vanaf september ga ik beginnen aan de master Communicatie en organisatie aan de UU. Maar eerst mag ik nog de zomer van mijn leven beleven in Frankrijk!

alle blogs van Sabien
Vacature bij deze blog
Sportentertainer op een grote camping

Sportentertainer op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022