Nog 10 te gaan

Nog 10 te gaan

Met nog 10 dagen op de teller komt er langzaam maar zeker een einde aan de zomer van mijn leven. En echt, dit was en is een fantastische zomer. En ook al staan er dus nog tien dagen op de teller, kijk ik vandaag al een beetje terug.

Het lijkt gisteren dat ik mijn eerste miniclub gaf maar op het moment van schrijven heb ik 26 keer de miniclub gedraaid, 20 keer aquagym gegeven en 25 keer de minidisco gedanst. Vrienden en ouders vragen vaak of het niet vervelend wordt iedere dag hetzelfde, mijn antwoord daarop is altijd nee. Ik geniet iedere dag weer van de creatieve knutsels, de enthousiaste (o)mama’s bij de aquagym en de fanatieke dansers bij de minidisco. De energie die je krijgt van een lach op iemands gezicht weegt niet op tegen de zweetdruppels die over je voorhoofd lopen bij de minidisco.

Minidisco onder de kastanjeboom

En daarnaast gebeuren er buiten mijn animatieprogramma nog zo veel leuke dingen waar ik van kan genieten…

What’s in a name?

Naast dat ik door de meeste kinderen juf, juffrouw of juffie  wordt genoemd was er één meisje die een hele andere naam voor mij had bedacht. Iedere keer als ik haar tegen kwam hoorde ik “Marieeek, ik wil schommelen” of “Mariek, hokey pokey?”. Op de een na laatste dag probeerden we haar nog mijn echte naam aan te leren, maar Mariek zat er zo erg ingebakken dat het een onbegonnen missie was.

Schildpadden knutselen

Bonhomme van blaadjes van de grond

“Is dat uw moeder?”

’s Ochtends na de miniclub heb ik meestal een half uurtje voor dat ik naar de volgende activiteit ga. Vaak strandde ik bij een gezin met een lichtblauw Volkswagen busje voor een kopje koffie en wat lekkers en ook ’s avonds heb ik daar genoten van een glaasje wijn of twee.  Toen ik een keer met een vader stond te kletsen vroeg hij “is dat uw moeder?” en hij wees naar het Volkswagen busje. Lachend vertelde ik dat het niet mijn moeder was maar gewoon hele lieve gasten.

Dus nog 10 dagen te gaan, nog 10 keer knutselen, dansen en gek doen met de kinderen. Waarop ik vervolgens in Nederland mijn huisgenoten weer kan vervelen met de minidisco!

Over de blogger
Janiek Bouman
Janiek Bouman

Coucou! Ik ben Janiek en stond in mijn eerste zomer in mijn eentje op camping La Chataigneraie in de Drôme. De zomer daarna sprong ik in de auto als regiomanager en werk ik nu fulltime op kantoor. Je komt mij tegen op de trainingen en in de zomer!

alle blogs van Janiek
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022