Naamsveranderingen

Naamsveranderingen

2 Minuten
14 Dec 2015

Ik ga over een poosje trouwen. Vroeger kreeg de vrouw dan de naam van de man erbij cadeau, tegenwoordig mag je kiezen. Omdat ik een extreem moderne man ben, ga ik mijn naam ‘uitbreiden’, en zij ook. Zo krijgen we allebei dezelfde achternaam.

Op papier is het trouwens al zover: ik krijg nu dus ineens post van belastingdienst en zorgverzekering met mijn nieuwe achternaam. Dat is best wennen. En straks is het niet meer ‘mijn vriendin’, maar ‘mijn vrouw’. Dan voel je je echt bejaard.

gelijkgekleden

Dezelfde naam, een ring: het duurt niet lang, of we sparen Human Nature-punten bij de ANWB. 

Wat naamsveranderingen betreft ben ik gelukkig al gehard door het leven. In 2007 solliciteerde ik voor animatiewerk in Frankrijk bij Double-A. Daar werk ik nog steeds, maar in de tussentijd is er veel veranderd. Vooral de naam. In 2010 gingen we met het bedrijf naar Alkmaar, met een nieuwe eigenaar en nieuwe plannen. In de gauwigheid werd de naam Jobs4Leisure bedacht – die staat nog steeds op mijn loonstrook.

Team4Zomerjobs?

Niet sexy. De naam Team4Animation beschrijft beter wat we doen, wie we zijn. Het eerste seizoen bestelden we snel 120 shirtjes (veelal XL), plakten ‘Team4Animation’ erop en het feest kon beginnen. Toch een beetje een tongbreker, Team4Animation. Dus bedachten we een makkelijkere website: zomerjobs.nl. Door de jaren heen is die naam er zó ingebakken geraakt – en hierbij steek ik hand ik eigen boezem – dat we zo zijn gaan heten en iedereen ons kent onder die naam.

Quatre

Verboten! We heten Team4Animation. De komende tijd zal je meer en meer gaan zien dat we ook op Facebook, Instagram en andere communicatie de naam Zomerjobs in de ban doen. Dat is voor sommige mensen even slikken (geloof me, I feel you), maar maakt het uiteindelijk een stuk duidelijker.  Nu alleen nog zorgen dat de Fransen ophouden met het zeggen van Team Quatre Animation.

Bart Schuurman-Drohm van Team4Animation. Wennen. 

Over de blogger
Bart Schuurman
Bart Schuurman

Ik ben Bart, bezig met de werving bij Team4Animation en projectmanager voor Team4Events. Op dit blog houd ik je op de hoogte waar ik mee bezig ben. We zien elkaar snel!

alle blogs van Bart
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022