Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Muziekquiz op de camping: how to?

Muziekquiz op de camping: how to?

4 minuten
11-02-2018
TOP Animation

Een van de activiteiten die je op de camping kunt organiseren is een muziekquiz. Hier kan je al je inspiratie kwijt en je kunt het zo gek maken als je maar zelf wilt. Toch is een muziekquiz organiseren op een camping ook een lastige activiteit, want je hebt namelijk te maken met verschillende nationaliteiten en dan dus ook verschillende talen. Heb jij een echte talenknobbel? Dan kun je aan de slag met vragen in verschillende talen. En werk je misschien in een animatieteam dan kunnen er teams gemaakt worden van de verschillende nationaliteiten. Welke activiteit in ieder geval altijd werkt op elke camping is de muziekquiz.

Préparation

Voor de muziekquiz is er één ding wat natuurlijk niet kan ontbreken en dat is de muziek! Raak niet in paniek als jij bijvoorbeeld nooit naar muziek luistert. Degene die net als ik al een paar jaar animatiewerk hebben gedraaid, kunnen beamen dat je vrij snel alle tophits van de zomer te horen krijgt en die krijg je vast wel vaker dan maar een keer te horen… Zo had je een aantal jaren het nummer van Louane: ‘Jour 1’ of het oh zo leuke liedje ‘Let it go’ van Frozen die niet weg te denken waren op de camping. Maak vooral voor jezelf dus een leuke lijst met liedjes die je kunt gebruiken.

Houdt er ook rekening dat er een muziekinstallatie is op de plek waar je de quiz wilt houden. Is het bijvoorbeeld lekker weer buiten, dan moet je wel een draadloze speaker hebben. Of wil je het doen in de bar, regel dan dat je daar de muziek ook kunt afspelen. Check ook van tevoren of het allemaal wel werkt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er 5 minuten van tevoren achter komt dat de installatie in de bar bijvoorbeeld niet werkt.

Variation

Tijdens het maken van een lijst met liedjes moet je wel rekening houden met de variatie. Zo kunnen er jongeren of ouderen naar je quiz komen, maar ook Fransen, Nederlanders en/of Duitsers. Het is belangrijk dat je met alle doelgroepen rekening houdt. Het is dan natuurlijk veilig om voor de meest bekende Engelstalige hits te gaan. Deze zijn vaak bekend in veel landen en zullen de meeste mensen wel kennen. Stel je bent een grote fan van Marco Borsato en je hebt deze veel in je lijst gezet, dan zullen de Fransen hier niet zo blij mee zijn. Maar het is natuurlijk wel leuk om af en toe een Nederlandstalig nummer te gebruiken. Tip: ‘Parijs’ van Kenny B is altijd een groot succes!

Zorg wel dat je consequent bent in het gebruiken van anderstalige-muziek. Gebruik je een Nederlands liedje, gebruik dan daarna een Frans liedje of Duits liedje. Daarnaast is het ook verstandig groepjes te maken met ouderen en jongeren door elkaar. Zo vermijd je dat er groepjes zijn die helemaal geen enkel liedje kennen.

Créativité

Wees creatief! Het is leuk om bijvoorbeeld grappige vragen te bedenken over bepaalde liedjes. Je kunt hiervoor de songtekst gebruiken maar ook de artiest. Zorg er wel voor dat je deze kunt vertalen naar andere talen. Ook kun je de quiz opdelen in bepaalde delen. Het is hartstikke leuk als je de deelnemers de songtekst laat afmaken. Je kunt de quiz dus helemaal indelen zoals je zelf wilt!

La plaisir

Zorg er wel voor dat de quiz leuk blijft. Het hoeft geen wedstrijd te zijn, maar mensen komen er juist naar toe om plezier te maken. Maak het dus niet te moeilijk en speel tussendoor bijvoorbeeld het campinglied af en laat iedereen meedansen. Ook kun je natuurlijk een aantal minidiscoliedjes en -dansjes voorbij laten komen, dat vindt iedereen leuk!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!