Minidisco: de allerbeste tips!

Minidisco: de allerbeste tips!

Het allerleukste van animatiewerk is natuurlijk… DE MINIDISCO! Met of zonder danservaring kan dit enkele toekomstige animateurs toch wat zenuwen in de schoenen schuiven want hoe krijg je al die dansjes nou toch in je hoofd? Deze blog geeft jou de allerbeste tips voor het oefenen van de
minidisco.

Neem de tijd

Allereerst, haal even diep adem en neem de tijd. De modules helpen je al op weg want er worden 3 dansjes per module gegeven om te leren. Dit is expres want je leert het niet allemaal in 1 dag uit je hoofd. Hou deze ‘planning’ dan ook aan. Het heeft geen zin om één dag voor het trainingsweekend te beginnen met leren.

Opbouw van het nummer

Goed, maar hoe pak je dat dan per dansje aan vraag je je nu vast af. Kijk eerst een keer het filmpje helemaal. Zo kan je het ritme, het onderwerp en het refrein ontdekken. Kijk hem daarna nog eens, maar probeer vast een beetje mee te doen. Het refrein is natuurlijk het makkelijkst en je zult zien dat dit gedeelte dan ook het vaakst terugkomt. Probeer jezelf eerst deze eens aan te leren. Laptop op tafel en zelf achter de tafel heel vaak het dansje nadoen was voor mij de beste manier. Zodra je denkt dat je het dansje kent, doe je laptop dan weg en doe je zonder enige hulp het dansje. Ken je hem helemaal uit je hoofd? Perfect! Dan kan je dit dansje van je to do list afstrepen. Mocht je vastlopen of twijfelen of je het wel goed deed? Kijk dan het filmpje nog eens en probeer jezelf te verbeteren.

Herhalen, herhalen, herhalen

Herhaling is de key: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Bijvoorbeeld bij het begin van een nieuwe module, de dansjes van de vorige module eens dansen. Wil je zeker weten of je ready bent voor de minidisco? Vraag je buurkinderen, broertjes en zusjes, oppaskindjes of wie dan ook of zij zin hebben in een minidisco en ga lekker met ze dansen! Verder kan je vaak zelf kiezen welke dansjes je tijdens de minidisco doet op de camping. De eerste
week dat ik er was, heb ik zelf nog in de middag de dansjes nog een keer gedaan en gekeken zodat ik zeker wist dat ik ze onder de knie had.

300% geven is…

En als allerlaatste tip; de kinderen weten niet hoe de dansjes moeten gaan dus als je het even
vergeten bent dan doe je gewoon je beste move en blijf altijd leuk lachen. Weten zij veel, ze doen je
toch wel na… Veel succes! En onthoud: 300% GEVEN IS 100% KRIJGEN

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022