Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Miniclub, kampvuurtjes en dorpsfeestjes: Mijn animatie avontuur

Miniclub, kampvuurtjes en dorpsfeestjes: Mijn animatie avontuur

5 minuten
18-01-2019
Renee de Bruyn

Nu ik recruiter bij Team4Animation ben, dwalen mijn gedachten vaak af naar hoe mijn animatie avontuur ooit begon. In februari 2013 stapte ik, net zoals alle sollicitanten van nu, het kantoor van Team4Animation binnen om te solliciteren voor een baantje als animatrice in Frankrijk.  Toen heette Team4Animation nog Zomerjobs en zat het kantoor niet in Woerden maar in Alkmaar. Desondanks was het gevoel hetzelfde. 

Ik was nog 17 en zat in het examenjaar van het vwo. Aan het vak Frans had ik een hekel want ik kon het simpelweg niet, en na mijn examens ging ik naar de technische universiteit. Wie had gedacht dat het leven ooit zo anders zou lopen? Ik herinner me nog goed dat ik eerst niet durfde te solliciteren want je moest Frans spreken om op de camping te kunnen werken. Ik kan je vertellen dat ik echt geen voldoende voor Frans stond. In eerste instantie klikte ik de website dan ook snel weg. Toch werd ik na wat verder zoeken, weer terug getrokken naar Team4Animation. Het was stiekem toch wel erg leuk.

Dus ik trok de stoute schoenen aan en ik solliciteerde. Dit ging toen nog met een CV en een motivatiebrief. Een dag later kreeg ik een mailtje terug: ik was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. En zenuwachtig dat ik hiervoor was!  Onderweg naar Alkmaar bleef het maar door mijn hoofd spoken: Ben ik leuk genoeg? Kan ik dit werk wel? Is mijn Frans wel goed genoeg?

Aangenomen!

Ik kreeg drie keer een ja op deze vragen. Een dag later kreeg ik een mailtje: “Het verlossende nieuws.” Ik was aangenomen en in de zomer van 2013 draaide ik mijn eerste animatie seizoen! Ik werd gematcht aan camping le Peyrelade in de Midi-Pyreneeën waar ik met twee Franse collega’s de animatie zou gaan doen. Gezien mijn onzekerheid over mijn Frans vond ik dit eigenlijk heel erg eng, maar ik wist ook dat dit de zomer was waar ik voor gekozen had. Een nieuw avontuur en even weg van alles wat in Nederland is. Mijn angst bleek ook volledig ongegrond want ik kwam direct in een warm bad terecht. Er waren vrij veel seizoensmedewerkers op de camping en iedereen deed verschrikkelijk zijn best om me thuis te laten voelen. Met de nachtbewaker sprak ik Engels om af en toe even van het Frans verlost te zijn en mijn miniclub-collega leerde me iedere dag nieuwe Franse woorden met veel geduld bij. Na twee weken sprak ik meer Frans dan ik ooit gedacht had te kunnen spreken.

Die eerste animatiezomer …

Ik denk nog geregeld terug aan mijn eerste zomer. Als Iris me weer om een oude animatiefoto vraagt, ben ik daar altijd net even wat langer mee bezig dan nodig. Zoveel herinneringen! Zo werd ik mijn eerste dag meegenomen door de klusjes- en kanoverhuur collega om boodschappen te doen. In de auto vertelde hij van alles over de omgeving maar ik verstond er helemaal niks van. Echter was iedere keer “oui” zeggen voldoende, want ik werd geen enkele keer raar aangekeken. Dan was er nog een receptioniste aan wie ik nog met veel plezier terug denk. Ik was maar twee jaar ouder dan haar dochter en zij werd al snel mijn camping-mama. Tegenover mij verbleef een andere receptioniste met wie ik heel de zomer opgetrokken ben. Zij heeft me het hele gebied laten zien en ondanks dat het qua taal lang niet altijd even soepel ging, bleef ze me maar overal mee naar toe vragen. Marktjes, dorpsfeestjes, verlaten strandjes langs de Tarn etc. Vaak gingen we met een grotere groep ook activiteiten doen zoals Via Ferrata en hydrospeeden. Door connecties van mijn miniclub collega ben ik ook nog eens wezen paragliden!

… was ook echt de zomer van mijn leven

Naast al mijn lieve collega’s aan wie ik nog geregeld terugdenk met een grote glimlach, vergeet ik ook nooit meer alle lieve kinderen die iedere ochtend naar de miniclub rende. Sommige kinderen verbleven drie weken lang en ze kwamen iedere ochtend steevast als eerste naar de miniclub. Andere kinderen bleven maar een weekje maar ook die kwamen iedere dag langs. En dan natuurlijk de ouders van wie ik boodschappen, tijdschriften en af en toe een goed gesprek kreeg. Daarnaast verbleven er ook veel jongeren op de camping met wie ik veel avonden bij het kampvuur heb beleefd. Allemaal hebben ze ieder op hun eigen manier bijgedragen aan de zomer van mijn leven.

Na deze eerste zomer volgden er nog twee meer. Ik was verliefd geworden op – ja je raadt het niet – Frankrijk, de Franse taal, de Franse cultuur en het doen van animatiewerk. Door mijn zomers in Frankrijk heb ik zelfs mijn technische studie ingeruild voor eentje in het toerisme. Toen ik 5 jaar geleden solliciteerde, had ik nooit gedacht dat ik nu full-time bezig zou zijn met animatie. Wat een avontuur!

 

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!