Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Mijn tweede week op Domaine du Logis

Mijn tweede week op Domaine du Logis

11 minuten
12-08-2019
TOP Animation

Het is pas mijn tweede week hier op de camping en dat klinkt zo ontzettend raar, want voor mijn gevoel zit ik hier al weken, misschien zelfs al een maand. Deze week was ontzettend leuk, maar ontzettend warm, dus we moesten veel schuiven in de activiteiten. Desondanks hebben we onwijs leuke activiteiten kunnen doen.


Maandag 22 juli

Bij de miniclub hebben we vliegers geknutsteld. De kinderen moesten een vlieger knippen van papier en deze vervolgens versieren met papier of stift/potlood. Daarna maakten ze met papier de randjes er omheen en plakten ze er een touwtje aan vast.

In de middag hadden we een waterpolo toernooi. Er waren vier teams. Eerst gingen team 1 en team 2 tegen elkaar. Vervolgens gingen team 3 en 4 tegen elkaar. Daarna speelden we een wedstrijd voor de 3e plaats, dus de twee verliezende teams tegen elkaar. Daarna was de grote finale. Na de finale hebben we nog wat langer doorgespeeld, want iedereen had het naar zijn zin en omdat het zo warm was was het spel ook wel verkoelend. Ik deed overigens niet mee, maar ik was de scheidsrechter, wat ook heel leuk was om te doen.

In de avond weer onze normale routine van aquagym en minidisco, die beide weer drukbezocht en geslaagd waren.


Dinsdag 23 juli

Tijdens de miniclub heeft de ene helft van de kinderen vlaggen geknutseld en de andere helft is met Marissa naar het circus geweest waar ze allerlei kunstjes mochten doen. Het circus bood een programma aan voor maar 20 kinderen en omdat we het ontzettend druk hadden in de miniclub, kon helaas niet elk kind gaan dus hebben we het opgesplitst. Ik bleef in de miniclub om vlaggen te knutselen. De kinderen mochten zelf bepalen hoe hun vlag eruit kwam te zien en welke vorm deze had. Als ze hun vlag mooi versierd hadden kregen ze een stokje om hem op te plakken.

In de middag hadden we een waterballonnengevecht. Het was super warm (lees 40 graden), dus er kwamen veel kinderen op af. We hadden alleen achteraf gezien te weinig waterballonnen, dus hebben we ook wat gewone ballonnen gevuld met water en daar trefbal mee gespeeld.

Later die middag, vlak voordat aquagym begon, kwam onze regiomanager Rodin gezellig langs. Hij was jarig dus hadden Marissa en ik ons huisje versierd met slingers en ballonnen. Op die ballonnen hadden we in 7 verschillende talen 'Happy birthday Rodin' opgeschreven, namelijk in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Kroatisch en Noors.

Na de aquagym, die overigens drukbezocht was, hadden we splashdance, oftewel; minidisco in het zwembad. We stonden in het gedeelte van het zwembad waar allerlei fontijntjes en dergelijke waren. Het was heerlijk verkoelend en prima uit te houden op deze manier en de kinderen werden er ook erg enthousiast van en wij ook.

Daarna zijn we snel gaan eten, want we gingen 's avonds naar het circus. Rodin ging ook gezellig mee want hij bleef bij ons slapen.

Het circus was ontzettend leuk en erg goed. Alles zat goed in elkaar en het was echt heel leuk om te zien. Ze komen nog een keer volgende week, dus we hopen dat we weer gratis kaartjes kunnen krijgen want we zouden deze voorstelling nog wel een keer willen zien.

Na het circus hebben we met zijn drieën nog een fles champagne opengetrokken om even te proosten op Rodin. We hebben nog lekker zitten kletsen en het werd net iets later dan gehoopt, maar het was wel heel gezellig.


Woensdag 24 juli

Woensdagochtend was het voor Rodin weer tijd om verder te rijden en voor ons weer tijd om aan de bak te gaan. We hadden in de ochtend Lenny club. We knutselden Lenny maskers gemaakt van papieren bordjes en Lenny kwam ook gezellig langs in de miniclub.

In de middag speelden we pétanque (jeu de boules). Er kwamen helaas heel weinig mensen op af. We hadden 1 Frans gezin bestaande uit vader, moeder en twee dochters (en hun hond:)) en een Nederlandse man. We hebben wel gezellig 1,5 uur kunnen spelen en we hadden gelukkig erg veel plezier. Ik ben wel iets eerder weggegaan omdat ik naar de Action moest om

inkopen te doen voor de spooktocht die in de avond zou plaatsvinden. De dichtsbijzijnde Action was 30 minuten rijden langs een hele mooie route. Helaas weet ik niet meer waar het precies was, want ik zou het best nog uitgebreid willen bezoeken.

Eenmaal aangekomen in de Action ging ik op zoek naar schmink en griezelspullen, maar ook naar prijzen voor de bingo voor vrijdag. Ik heb gelukkig bijna alles kunnen vinden.

Ik was net op tijd terug voor aquagym dat door de hitte veel bezoekers had (alleen maar beter voor mij).

Na de aquagym was er weer minidisco, maar deze keer was het verschrikkelijk vanwege de hitte. Het was veel te warm voor een gewone minidisco (achteraf gezien) dus Marissa en ik waren behoorlijk moe achteraf. We hebben toen snel gegeten en ons even opgefrist en zijn vervolgens alles klaar gaan maken voor de spooktocht. We hadden lintjes langs de route gehangen, versieringen klaargezet en we kregen hulp van een aantal mensen, dus deze moesten ook geschminkt en aangekleed worden. Ik was zelf ook een spook, Marissa bleef in de miniclub en was het centrale punt.

Ik zat aan het einde van het bos achter een kippenren. Ik kon mij zo achter het hok verstoppen dat ze mij niet zagen als ze aan kwamen lopen. Als het groepje dichtbij genoeg was sprong ik tevoorschijn en ging ik hysterisch aan het gaas trekken en schreeuwen. Heel veel kinderen schrokken heel erg van mij en veel van hen moesten ook huilen (waar ik mij ergens heel schuldig om voelde, maar aan de andere kant ook heel leuk vond). Er waren 5 groepen op basis van leeftijd gemaakt. De eerste groep was het jongst en de laatste groep was het oudst. Iedereen had het reuze naar zijn zin en als ze het niet eng vonden, vonden ze het in ieder geval erg leuk. We hebben veel complimenten achteraf gekregen en dat deed ons erg goed.


Donderdag 25 juli

Tijdens de miniclub hebben we een pauw geknutseld. De kinderen moesten van papier een lijfje en stroken knippen. De stroken vouwden ze dubbel en ze plakten daarna het lijfje erop.

In de middag hadden we geen activiteit ingepland vanwege de hitte dus zijn we boodschappen gaan doen in Combourg. Daar was ook braderie, dus zijn we nog even over de braderie gelopen. (Naja even, we zijn het hele dorp doorgelopen).

In de avond was er weer aquagym en splashdance. De kinderen waren echt super enthousiast en deden echt super leuk mee. Ook aquagym was druk bezocht.

In de avond hadden we een Lenny tour en ondanks de hitte was dit een succes. Heel veel kinderen zijn met Lenny op de foto geweest en we hebben bijna de hele camping kunnen bezoeken.


Vrijdag 26 juli

Tijdens de miniclub hebben we dromenvangers geknutseld van papieren bordjes en touw. De kinderen moesten het middelste gedeelte van het bord wegknippen en daarna de buitenste rand die overbleef versieren. Daarna maakten ze daar knipjes in om de touwtjes tussen te stoppen. Als de touwtjes er tussen zaten konden ze nog versieringen maken om eraan te hangen, zoals muizentrappetjes of andere vormpjes van papier.

In de middag hadden we weer een Lenny tour. Omdat het wat koeler was vandaag was het beter uit te houden en konden we ook wat meer kinderen bezoeken,

In de avond hadden we weer aquagym en minidsico. Er kwamen weinig mensen naar de aquagym omdat het koud was en regende. Door de regen moesten we de minidisco ook binnen doen, wat het voor ons weer heel erg warm maakte, maar daardoor niet minder leuk.

Later die avond hadden we bingo. Ik had woensdag allerlei prijzen ingekocht, zoals een luchtbed, een strandbal, kaarsen, een tennisset, etc. We speelden een aantal rondes. In de eerste ronde speelden we voor 1 rijtje, de tweede ronde voor twee rijtjes en de derde ronde voor de volle kaart. Daarna herhaalden we dit met een nieuwe kaart. Ik vond de bingo erg leuk om te doen omdat we de cijfers in 3 talen moesten uitspreken. Ik vond het vooral leuk dat je de Nederlandse kinderen helemaal onder de indruk naar je zag kijken als je de getallen in drie talen oplas. De bingo was een groot succes, want de hele miniclub zat vol (zelfs meerdere mensen op de grond).


Zaterdag 27 juli

Vandaag was het onze vrije dag, dus we besloten naar Rennes te gaan, want het was prima weer. We fietsten eerst met de elektrische fiets naar het treinstation in Combourg Vervolgens zijn we daar op de trein naar Rennes gestapt, waar we binnen een half uurtje waren. We vonden eerst een mooie tuin met een gigantisch gebouw. We hebben lekker de stad verkend en we hebben op een terrasje een tosti en een lekker ijsje gegeten. We kwamen op een pleintje waar een orkest van blazers aan het spelen was. We hebben daar wel een tijdje gestaan, omdat ze het zo ontzettend enthousiast deden. We zijn ook wezen shoppen. Ik heb een pianoboek met Disneyliedjes, een jurkje, een broek, schoenen, een zonnebril (mijn oude was kapotgegaan tijdens splashdance) en een souvenirtje gekocht.

Na het shoppen kwamen we een prachtige kerk tegen met een gigantisch park ernaast. Daar besloten we nog even doorheen te lopen. Er was zelfs een prachtige botanische tuin! Ik heb natuurlijk onwijs veel foto's gemaakt.

Al met al een geslaagde dag in Rennes. De stad is echt een aanrader want het heeft zowel culturele als natuurlijke aspecten en is daarom erg variërend.

Aan het eind van de dag hebben we de trein terug naar huis genomen en hebben we op de camping een patatje gegeten. We waren best moe van het vele lopen en alle nieuwe indrukken, dus we zijn op tijd weer naar bed gegaan, want we moesten de dag erna weer volop aan de bak.


Zondag 28 juli

Vandaag hebben we slangen gemaakt van papieren bordjes en verf. De kinderen moesten eerst hun bordje verven en vervolgens in een spiraalvorm knippen. Daarna moesten ze hun slang ogen en een tong geven.

Na de miniclub speelden we levend stratego in het bos. Bij dat spel heb je twee teams met elk een vlag. De teams moeten hun eigen vlag goed verstoppen. Het doel van het spel is dat je de vlag van de tegenstander vindt, maar er iedereen heeft een kaartje bij zich met daarop een rol. De spelers mogen elkaar tikken en moeten dan beide hun kaartje laten zien. Degene die het hoogste aantal sterren op zijn/haar kaartje heeft, neemt het kaartje van de ander in beslag. Diegene moet dan bij zijn teamleider een nieuw kaartje halen voordat hij/zij weer mag meespelen. Als de teams het slim spelen en goed samenwerken kunnen ze een goed leger vormen om de vlag te beschermen.

Er kwamen ontzettend veel kinderen op af en het was ontzettend leuk om ze te zien spelen en om ze een tactiek zien te bedenken. We hebben uiteindelijk drie potjes kunnen spelen.

In de avond hadden we weer hetzelfde riedeltje: aquagym en minidisco. Het was bij aquagym heel stil omdat het vrij fris was vandaag, maar gelukkig kwamen er ontzettend veel kinderen naar de minidisco. Deze konden we gelukkig wel weer buiten doen, dus was het voor ons ook wat beter te doen.

In de avond hebben we nog taart gegeten bij een kind dat jarig was en zijn we daar wat langer blijven hangen omdat het best gezellig was.

Tip van de week: Veel hulp hebben tijdens een activiteit (lees spooktocht) is het beste wat je je maar kunt wensen! Je kunt een activiteit op deze manier veel groter aanpakken waardoor het uiteindelijk alleen maar leuker wordt!


WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!