Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Mijn Tips &Tricks om Frans te leren

Mijn Tips &Tricks om Frans te leren

3 minuten
12-12-2018
Debby Vergoossen

Je hebt op de middelbare school Frans gehad, maar dat is ver weggezakt. Alle woorden lijken een brei van spraak en je vindt het maar moeilijk om te achterhalen wat deze precies betekenen. Zo zat ik er vorig jaar ook bij, voordat ik naar Frankrijk vertrok. Na hard eraan getrokken te hebben, ken ik nu toch de basics van Frans en lukt het me om gesprekjes soms nog aardig te volgen. Ik vertel je in deze blog hoe ik dat gedaan heb! 

Duolingo

Na mijn sollicitatiegesprek vertelde Renee mij over Duolingo en hoe het je Frans kan verbeteren. Naast dat de app handig is om je Frans bij te spijkeren, is het ook nog eens best leuk. Tijdens het reizen, pakte ik altijd mijn telefoon erbij om weer even te spelen. Je zult zien dat je vele woordjes uit de app, zult gaan herkennen tijdens je zomer in Frankrijk!

Frans cursus

Toen ik vorig jaar meedeed aan de Frans cursus, kreeg ik de lesstof op de mail thuis gestuurd. Hier stonden allerlei handige zinnen en woorden in die handig zijn voor op de camping. Ook gingen we op het kantoor spreken, zodat we alvast konden wennen. Dit jaar is de Frans cursus nog wat uitgebreider. Je zult 6 modules (wekelijks) thuis gestuurd krijgen, die je zelfstandig kunt maken. Daarnaast zijn er ook weer avonden op het kantoor waar je deze modules in de praktijk kan gaan oefenen. Super handig dus!

Op de camping zelf

Het wel belangrijk om te vertellen dat ik in een groot team zat van acht Fransen en een Nederlandse collega, genaamd Tsila. Maar deze Fransen wisten dat wij twee amper Frans konden, dus spraken zij Engels tegen ons (super grote uitzondering). Van mijn team heb ik dus niet veel opgestoken wat betreft het spreken in het Frans. Van de kinderen in de miniclub overigens wel! Als ik met mijn hakkelige Frans: “Tu peux apprendre Francais à moi?” zei, knikten ze hevig ja en grepen ze al een papiertje om allerlei woorden op te schrijven en uit te beelden, zodat ik het begreep.
Uiteindelijk zocht ik juist altijd alle Franse kinderen op, zodat ze tegen me gingen praten. Ik probeerde ze dan te verstaan en als ik ze niet kon verstaan, vroeg ik simpelweg of ze wat langzamer konden praten. Dit doen ze vervolgens echt wel! Ze vinden het juist hartstikke leuk dat jij moeite doet om hun taal te begrijpen.

Uiteindelijk zat ik tijdens de borrel met het team kleine zinnetjes in het Frans mee te praten en barstten zij in lachen uit. “You sound so French! When did you learn this?!” zeiden ze dan. Tja, die kiddo’s die helpen je wel!

Mijn grootste tip

Mijn allergrootste tip is: doe moeite! Als je in Frankrijk steeds alles probeert te volgen en probeert te spreken, gaat het erg snel. Je moet echt uit die brei van woorden, dingen proberen te herkennen. Als je jouw verhaal met handen en voeten probeert uit te leggen en je wordt vervolgens begrepen, voelt het als een heerlijke overwinning!

Bon chance!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!