Mijn stage bij Team4Animation

Mijn stage bij Team4Animation

Het begon allemaal vorig jaar bij het vak ‘Voorbereiden Afstuderen’, waar we alvast op zoek moesten gaan naar een stagebedrijf voor de afstudeerstage. Na wat googlen naar een toeristisch bedrijf in de buurt kwam ik eigenlijk al snel op de website van Team4Animation terecht. Omdat ik nooit zoveel te maken heb gehad met animatie(werk), had ik eigenlijk nog nooit van het bedrijf gehoord. Toevallig had ik voor mijn zoektocht nog wat getweet en had mijn school ook een tweet gestuurd, waarop ik snel reactie kreeg van Richard! Wat een toeval. 🙂

Twitter

Het vervolg: op 4 oktober had ik een sollicitatiegesprek met Bart en Richard, erg spannend… Ik heb namelijk voor dat moment nog nooit in mijn leven een ‘echt’ sollicitatiegesprek hoeven voeren (en wel veel baantjes gehad en twee stages in het buitenland gedaan), wat een mazzel hè :-). Tien dagen later hoorde ik dat ik was aangenomen! Blij!

Mijn eerste stagedag zou op 3 februari zijn, maar omdat het vrij druk was op kantoor ben ik al 2 weken eerder begonnen. Er werd mij gevraagd of ik nog iemand kende die op zoek was naar een stage, en zo is mijn klasgenoot Jelle ook bij Team4Animation gekomen op 3 februari. Erg gezellig dat we samen kunnen reizen en werken, maar soms kunnen we ook lekker kibbelen.. De rest van het kantoor vind ons daarom ook net een getrouwd stel. 🙂

Mijn stagewerkzaamheden waren onder andere de social media en website onderhouden en bijwerken, notuleren bij de sollicitatierondes, gegevens invoeren in het HRM systeem, mailtjes behandelen, reisgegevens doorgeven en daarnaast kreeg ik dagelijks nog wat klusjes om te doen. Ik heb één trainingsweekend mee mogen lopen en heb samen met Jelle het blog opgezet. Erg leuk om te zien hoe dit zich heeft ontwikkeld!

Officieel zou eind juni mijn stage eindigen, maar Richard liet blijken dat het wel erg fijn zou zijn als Jelle en ik nog eventjes wilden blijven. Tijdens de zomer werkte ik daarom nog 3 dagen op kantoor samen met Jelle en Yvette. Tot eind september, toen was mijn stage echt afgelopen. Ik vond het erg leuk om de aanloop naar de zomer, en de zomer zelf mee te maken! Zo heb ik eigenlijk het hele proces meegekregen. En nu ben ik nog één dag in de week aanwezig om te ondersteunen op het gebied van social, website en blog. Daarnaast werk ik (thuis werkend) nog mee aan een leuk projectje voor Vacanceselect. 🙂

Ik kijk in ieder geval terug op een leuke en leerzame stage periode, met veel potjes tafelvoetbal in de pauze en broodjes knakworst op vrijdag (dat komt me nu wel mijn neus uit) en hier en daar wat stress toen de zomer dichter bij kwam. Ondanks dat ik veel gepest werd (en nog steeds word) om mijn West-Friese accent en dat ik daarom station ‘Hooren’ zeg in plaats van ‘Hoorrrrrrn’…

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen
Vacature bij deze blog
Avondentertainment op een grote camping

Avondentertainment op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022