Mijn Franse avontuur 3.0

Mijn Franse avontuur 3.0

Afgelopen zomer heb ik mogen werken op Camping le Château de Rochetaillée aan de voet van de Alpe d’Huez. Toen ik de mail kreeg met de locatie was ik net onderweg terug naar huis vanuit Noorwegen waar ik de eerste 5 maanden van het jaar heb gestudeerd. Ik was down want ik moest weer terug naar het vlakke Nederland, totdat ik de mail kreeg en erachter kwam dat ik weer terug mocht naar de bergen.

De reis

Ook dit jaar reed ik weer zelf richting Frankrijk. De 1.060 km waren op z’n zachtst gezegd een avontuur. Halverwege België vond het glas van mijn koplamp het mooi geweest en sprong er midden op de snelweg vanaf. Gelukkig ging ik eerst voor een nachtje bij mijn oom en tante in Châteauneuf-de-Galaure logeren waar ik een beetje tot rust ben gekomen.

Mijn Franse avontuur

Wat volgden waren vier weken van totale, supergezellige chaos. Wat een onwijs leuke kids hebben wij in de miniclub gehad zeg. Soms waren er wat uitdagingen zoals het overleven met 25 kinderen in een kleine miniclub waarbij er eentje overgaf midden op de grond. Of een Deens kindje dat helemaal alleen achter werd gelaten tussen de Nederlanders en Fransen. Dat vergt een beetje improvisatie maar mijn collega Kirina en ik waren een goed team!

De camping zelf is een walhalla voor de fietsliefhebber. Het zag er dan ook zwart van de Nederlandse en Belgische gezinnen. Het kwam vaak voor dat ik aan een kindje vroeg wat ze ’s middags gingen doen en dat ze dan antwoorden met ‘we moeten eerst wachten totdat papa van de berg af is gefietst!’ Daarnaast kwam de Tour ook nog voorbij waardoor er extra veel liefhebbers op de camping stonden.

In conclusie

Om eerlijk te zijn was het niet altijd even makkelijk, zo nu en dan een aanvaring met de baas, zwembadpolitie moeten spelen, en het delen van je slaapkamer die ook werd gebruikt als eet/woonkamer met nul privacy. Maar ook wat kan ik er blij van worden als kids naar huis gaan en dan tegen je zeggen dat ze de animatie het allerleukste van de vakantie vonden. Dan zijn alle negatieve dingen ook snel weer vergeten.

Over de blogger
Nicole Kuijf
Nicole Kuijf

Salut, Ik ben Nicole. De afgelopen 4 zomers heb ik voor Team4Animation gewerkt op campings in Frankrijk. Vanaf september ben ik werkzaam op kantoor bij Team4Events. Via mijn blogs vertel ik alles over mijn campingavonturen.

alle blogs van Nicole
Vacature bij deze blog
Leider op een vakantiepark in Nederland

Leider op een vakantiepark in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022