Mijn eerste weken als entertainer op Viglamo in Zuid-Frankrijk

Mijn eerste weken als entertainer op Viglamo in Zuid-Frankrijk

Momenteel werk ik alweer drie weken op camping Viglamo in Zuid-Frankrijk. En wat heb ik het naar mijn zin! Nog even was ik bang dat het niet door kon gaan vanwege het coronavirus, maar op het laatste moment hoorde ik waar ik als animatrice aan de slag kon gaan deze zomer. Op maandag hoorde ik het, en op donderdag vertrok ik met de trein naar de camping. Een hele spontane ervaring, maar zo leuk!

Camping aan de zilte, Middellandse zee

Deze zomer sta ik zeven weken samen met een gezellige collega op een hele mooie camping aan het strand. We hebben het erg getroffen, aangezien je van tevoren niet weet op welke camping je wordt geplaatst. De eigenaren zijn Nederlands, het weer is heerlijk en we verblijven in een supermooie lodge voor zes personen. Het werk bevalt tot nu toe ook erg goed. Mijn collega en ik doen dit werk voor het eerst, maar we hebben al heel veel complimenten gehad van ouders van kinderen. Ook hebben we als teken van dank al eens fooi gekregen of eten en drinken dat ze over hadden. Echt heel leuk om dat te ontvangen!

Van pizzaparty’s naar poolparty’s

Er komen vaak veel Nederlandse kinderen bij de activiteiten, maar ook Franse en Duitse. Je bent dus continu bezig met het spreken van meerdere talen. En niet alleen dat is een goede leerschool, je leert ook supergoed om te gaan met kinderen. Zelf doe ik geen opleiding met kinderen, maar het werk vind ik wel heel leuk. We beginnen onze werkdag altijd met een miniclub, waar we met de kinderen knutselen. We hebben met zijn tweeën wel eens een miniclub moeten draaien met twintig kinderen. Heel gezellig, maar je moet ook best aanpoten. Vooral als je met ze gaat verven… Geen goed plan. In de middag organiseren we vaak een spel en ’s avonds is er minidisco of splashdance. Met de splashdance worden we vaak zó nat gespetterd door de kinderen dat onze kleding dagen moet drogen. Ook organiseren we soms een show of een andere leuke activiteit voor in de avond. Zo hebben we een circusshow georganiseerd, een pizzaparty op het strand en meerdere poolparty’s. Het leuke aan dit werk is dat je continu bezig bent met creativiteit en enthousiasme. En dit krijg je dan ook zeker terug van de kinderen!

Voorgesneden groenten en een klamboe

Maar aan het avontuur kleven ook minder leuke dingen. Zo zit ik onder de muggenbulten van 10 bij 10 centimeter door een opkomende allergie, en heb ik ook wel heimwee naar thuis. Niet alleen naar vrienden en familie, maar ook naar kleine dingen zoals voorgesneden groenten. Die heb je namelijk niet in Frankrijk, haha! Dus een tip, neem deze mee vanuit Nederland, samen met een klamboe. Gelukkig geniet ik heel erg van het werk en haal ik hier ook altijd weer energie uit, waardoor alle heimwee in een klap is verdwenen.

Over de blogger
Sara van den Nieuwendijk
Sara van den Nieuwendijk

Hi! Mijn naam is Sara en ik ben negentien jaar oud. Ik studeer Communicatie in Amsterdam en hou heel veel van schrijven. Ook vind ik werken met kinderen geweldig, vandaar dat ik een zomer animatiewerk in Zuid-Frankrijk doe. In deze blog kun je mijn ervaringen lezen op camping Viglamo."

alle blogs van Sara
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022