Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Mijn eerste miniclub/minidrama

Mijn eerste miniclub/minidrama

3 minuten
09-07-2014
Jildou Stapert

Tijdens mijn eerste avond kreeg ik de sleutel van de miniclub in handen gedrukt. Alsjeblieft, voor jou. Bewaar hem goed. En dat doe ik, want de miniclub is mijn nieuwe huis. Ik ben aangenomen voor alles wat te maken heeft met kinderen van 5 tot 12 jaar. Mijn collega, Baptiste, is sportinstructeur in opleiding en doet daarom alle sportanimatie. De ochtend draaien we met z’n tweeën, ’s middags sta ik alleen. Maar ik voel de nieuwsgierigheid naar het drama. Want wij Nederlanders zijn echte ramptoeristen, en wat is er nou leuker dan de blunders van een ander. Jammer maar helaas voor jullie, dit was niet een blunder van mij. Dit was de schuld van een klein gluiperig beestje wat je wel vaker tegenkomt op de camping: de teek.

Zoals jullie allemaal weten is dit de laatste week van het WK. Daarom staat ons programma deze week in het teken van voetbal en Brazilië. Voor de eerste miniclub besloten we voetbalshirts te maken. Alle kinderen waren rustig aan het knutselen en maakten mooie t-shirts. Ik had enkele Nederlanders verzameld tijdens de wedstrijd zaterdagavond en er waren ook een aantal Franse kindjes. Alles ging prima totdat er ineens een noodkreet klonk uit de Nederlandse hoek. Wat bleek, een van de kindjes had een teek op haar knie, die zich erin vastgebeten had. Drama, huilen en ze wilde gelijk naar mama. Wat doe je dan?

In dit geval was de keuze snel gemaakt. We stonden met z’n tweeën, de stacaravan van het meisje was vlakbij en we hadden zelf geen tekentang. Ik ben meegelopen tot aan de caravan en daar moest de moeder de teek eruit halen. Zij had echter geen flauw idee hoe ze het moest doen, dus na nog een paar tranen en kreten als: “Mama, mama!” mocht ik dan toch de teek eruit halen. Na een aantal keer draaien ging de teek er dan toch uit. En toen papa met snoepjes kwam was alles weer over. Voor andere animateurs die deze beestjes misschien ook tegenkomen: draaiend eruit halen, want de kop mag niet blijven zitten, liefst ontsmetten met alcohol en de ouders op de hoogte stellen. Wanneer er rode kringen rond de beet verschijnen gelijk naar de dokter gaan voor antibiotica. Teken zijn nare beestjes.

’s Middags is er op mijn camping een miniclub actief. Met spelletjes dus. Ik had een heel programma in elkaar gedraaid en verschillende spelletjes uitgezocht en voorbereid. Maar er kwamen slechts 2 kinderen… En die wilden knutselen… En zo zien we maar weer, wij als animatieteam kunnen van alles voorbereiden, maar improvisatie blijft onze grootste troef.

À tout à l’heure!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!