Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Mijn allerleukste activiteit

Mijn allerleukste activiteit

4 minuten
27-02-2019
TOP Animation

Animatiewerk is heel variërend. De ene campings is niet hetzelfde als de andere camping en daarom is het zo dat elke zomer compleet anders is. Dit merk ik vanuit mijn eigen ervaring. Alle drie de zomers dat ik heb gewerkt in Frankrijk, waren compleet anders. Toch zijn er bepaalde activiteiten die je bijblijven. Herinneren die je nooit meer zult vergeten. Namelijk op elke camping waar ik heb gewerkt, heb ik de mini-club show (of ook wel kids-show of spectacle d’enfants) georganiseerd. Deze kindershow voerden we vaak op aan het einde van de week met de kinderen van de mini club. Er zijn dan ook een aantal redenen, waarom dit mijn favo activiteit is.

We are the champions

Als show is het altijd super leuk om een bepaald Disney verhaal te kiezen en deze samen met de kinderen op te voeren. Maar uiteraard ben je ook helemaal vrij om te doen wat je zelf wilt. In mijn tweede jaar was dit een gewoonte. We kozen een thema en daarover schreven we dan zelf een verhaal. Uiteraard waren veel liedjes wel van Disney, want wie vindt Disney nu niet helemaal geweldig. Maar 1 van de thema’s was sport. Het verhaal ging over een jongetje die in alles de beste wilden zijn. Moraal van het verhaal was uiteindelijk dat ‘iedereen’ een kampioen was, dus het kon ook niet anders dat we het legendarische nummer «We are the champions» gebruikten als eind liedje. Toen we deze show opvoerden, was het de laatste avond van mijn collega. Deze had besloten echt volop alles te geven en terwijl ik voor de groep stond, stond zij als een gek met de kinderen mee te dansen. Dit gaf echt zoveel energie en dit is dus ook waarom de kindershow mijn favo activiteit is.

Goodbyes

De show wordt vaak opgevoerd aan het eind van de week. Op vrijdag wanneer je er een week mini club op hebt zitten. Voor een hoop kinderen betekent dit ook dat ze het weekend dus weer naar huis zullen vertrekken. Daarom staat de show ook vaak in het teken van afscheid nemen. De ene keer is dat moeilijker dan de andere keer. Soms zijn er kinderen die echt drie weken lang in de mini-club zijn geweest. Dan is het mogelijk dat er soms wel eens een traantje gelaten wordt.

Disney

Ik heb het al even genoemd, maar bij de kindershow is Disney echt je grootste vriend. Het is superleuk om met de kinderen The Lion King op te voeren. De liedjes van Disney zijn er vaak ook meertalig. Dat is echt ideaal, omdat iedereen ze kent. Ik ben zelf ook echt grote fan, dus vond het altijd erg leuk om het op te voeren en te bedenken met de kinderen. Ik laat ze zelf ook altijd het verhaal vertellen en vaak komen ze ook met de leukste ideeën die ze van mij dan mogen uitvoeren. Dit levert vaak de grappigste momenten op, waar de ouders dan altijd hard om moeten lachen. Zo was er ooit een jongetje die graag Mufasa wilde spelen. Als men the Lion King een beetje kent, dan weet men dat Mufasa het einde niet haalt. Nu is dit vaak een punt in het verhaal die ik probeer te vermijden. Het is namelijk gewoon te zielig. Maar deze jongen wilde het graag uitvoeren. Dus dat gebeurde en het was echt de meeste schattigste scène van de hele opvoering.

Maar ook dit is dus weer een reden waarom de show echt mijn favoriete activiteit is. Er gebeuren vaak spontane dingen, waar je dan achteraf echt heel hard om kan lachen! En de herinneringen die je nooit meer zult vergeten!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!