Met de bus dus!

Met de bus dus!

2 Minuten
19 Jun 2015

Ik vind beginnen altijd zo moeilijk. Mijn leerboeken liggen al 8 maanden netjes ongeopend op de vensterbank. Mijn Word staat altijd een uur open voordat er een letter wordt getypt. Mijn aanhef in mailtjes en blogposts zijn altijd veertig keer veranderd en tien keer hardop voorgelezen voordat het goedgekeurd is. Als ik dan eenmaal bezig ben kan ik uren doorgaan, dat dan weer wel. Let’s start the party dus! Focussen op het werken in Frankrijk (met een klein beetje tentamens tussendoor).

Tijd om te boeken

De tijd gaat zo snel! Over ruim twee weken vertrek ik naar Zuid- Frankrijk en wat heb ik daar zin in… Begrijp me niet verkeerd, mijn slechte eigenschap om het begin uit te stellen is geen desinteresse. Meer een beetje luiheid in combinatie met teveel leuke dingen om me heen. Mijn concentratie kan in twee tellen verdwenen zijn maar dat is juist goed. Zodra ik dan ergens écht mee aan de slag ga werk ik ook door tot het bittere eind. Daarbij is mijn spanningsboog ook een maatstaaf om op de camping zo’n ontzettend leuke spelletjes te bedenken dat zelfs ík mijn aandacht erbij kan houden! Wat willen we nu nog meer!?

Oke, nu die heenreis. Lach me niet uit: ik ga met de bus. Zestien uur in een bus met heel veel onbekende mensen. En ik zie ernaar uit. Waarom ik hiervoor kies? Komt ‘ie:

  1. Ik slaap vrijwel meteen door de ritmische beweging van het voertuig
  2. Ik slaap eigenlijk overal
  3. Meteen
  4. Het is goedkoop
  5. Ik kan lang slapen (de hele reis dus)
  6. Ik kan in elke houding slapen (heb ik nog een mooi verhaal over)
  7. Ik heb tijd om eindelijk weer eens een goed boek te lezen
  8. O nee want ik slaap
  9. Ik kan al mijn levensvragen en problemen op een rijtje zetten

Met de bus dus. Een vriend van me lachte me uit en stelde voor om samen, eind augustus, terug te reizen. Met het vliegtuig handige links om even te checken Omio en Skyscanner.

Over de blogger
Lotte van Erp
Lotte van Erp

Ik ben Lotte, student Journalistiek in Utrecht, en deze zomer ben ik animatrice geweest op camping Le Douzou in De Dordogne. Momenteel werk ik op kantoor. Mijn avonturen lees je hier!

alle blogs van Lotte
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022