Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Met de auto naar Frankrijk

Met de auto naar Frankrijk

4 minuten
10-05-2019
TOP Animation

Yess je camping is bekend, nu de reis nog boeken! Een van de mogelijkheden om naar Frankrijk (, Spanje of Italië) te reizen is met de auto. Naast je beste carpool karaoke skills, is het handig om nog wat andere dingen mee te nemen in de auto. Wat je moet je allemaal checken voordat je de auto in springt?


Verplicht in je auto

In Frankrijk is het in ieder geval verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een alcoholtester in je auto te hebben liggen. Een brandblusser en EHBO-doos zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Daarnaast rijd je, afhankelijk van je route, ook nog een stukje door België en/of Luxemburg. In België wordt geadviseerd om een verbanddoos en brandblusser in je auto te hebben liggen, in Luxemburg is alleen een veiligheidshesje en een gevarendriehoek voldoende.


Tolsticker

In Frankrijk kom je ze vast een keertje tegen: de tolpoortjes. Betalen met een Nederlandse pinpas is helaas niet bij elk tolpoortje mogelijk. Neem daarom in ieder geval voldoende contant geld mee. Je kunt ook een creditcard aanvragen om soepel door de tolpoortjes te kunnen gaan. Mocht je nog soepeler door de tolpoortjes willen rijden, vraag dan een tolbadge aan. Een tolbadge is een elektronisch kastje in de auto waarmee je automatisch tol kunt betalen, maar het werkt soms ook op parkeerplaatsen. Deze kun je aanvragen via de ANWB.


Milieusticker

In sommige steden in Frankrijk is het verplicht om een milieusticker op je auto te hebben, denk bijvoorbeeld aan de binnenstad van Parijs. Soms kunnen steden ook een tijdelijke milieuzone invoeren. Het kan daarom handig zijn om een milieusticker aan te vragen. Deze blijft de rest van de levensduur van je auto geldig, en kun je voor minder dan 5 euro aanvragen. Een duidelijke handleiding over hoe je dat kunt doen vind je hier (https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/informatie/milieuzones).


Pechhulp

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat je langs de weg stil komt te staan met pech. Wat nu? Een goedkope optie is om (als je jonger dan 26 bent en in de gezinsauto rijdt) je ouders lief aan te kijken en zodat ze wegenwachtservice aan willen vragen. Vervolgens kun jij een gratis pas aanvragen en ben jij meeverzekerd, ook als je alleen in de gezinsauto rijdt. Een andere optie is bijvoorbeeld Route Mobiel. Hiermee ben je alleen in het buitenland verzekerd, maar dat kan voordelig zijn als je 2 maanden in het buitenland rijdt met de auto.


De route

Je kunt natuurlijk de hele route navigeren met Google Maps, maar vooral als je het online gebruikt voor langere tijd gaat dat wel wat MB's kosten. Het is daarom handig om de route alvast offline te downloaden voordat je gaat. Ook kun je gebruik maken van Sygic, deze app gebruikt de kaarten van TomTom en voor het offline downloaden van kaarten hoef je niet extra te betalen. Daarnaast kun je nog gebruik maken van Waze. Bij Waze leveren alle gebruikers informatie aan om de route zo optimaal mogelijk te plannen. Hier heb je dan wel weer internet voor nodig, maar ben je wel meteen op de hoogte van alle flitsers, files en wegwerkzaamheden.


Snacks

Tenslotte is het natuurlijk ook van belang dat je voldoende drinken en eten meeneemt tijdens je roadtrip. Het is nog wel eventjes rijden en het zou best eens flink warm kunnen zijn achter het autoraam. Als je een koeltas of koelbox hebt is het zeker een aanrader om wat koel drinken mee te nemen. En koekjes, koekjes zijn ook heel belangrijk. Goede reis, veel plezier onderweg en ook in Frankrijk natuurlijk!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!