Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

C’est fini: un grand merci.

C’est fini: un grand merci.

6 minuten
20-04-2017
Bart Schuurman

10 jaar geleden ging ik een zomertje animatiewerk doen in Frankrijk. Dacht ik. Het liep een beetje uit de hand. Na 10 jaar is het voor mij nu tijd om iets anders te gaan doen. En dat voelt raar. Heel raar. Ik sluit er mee af, maar ik begin er ook mee: bedankt. 

Op 18 februari 2007 zat ik op mijn sollicitatiegesprek bij Team4Animation, toen nog Double-A, in Delft. Een dag later het goede nieuws: ik mocht als animateur op een camping gaan werken! Animatiewerk was niet helemaal mijn planning (ik wilde eigenlijk achter de bar staan), maar Double-A stuurde toch deze prachtige CV naar Camping le Perpetuum in de Dordogne. Goed, animatiewerk dan maar.

CV Bart 2007

En deze CV ging naar de camping…

Een zomer werken in Frankrijk werden er 10. Na de eerste zomer ging ik zo af en toe helpen op kantoor, campings bellen en dat soort grappen. In zomer nummer 2 als animateur proefde ik van het leven als regiomanager in de omgeving van mijn camping, en dat vond ik wel wat. En zo geschiedde. Dat ging in 2009 wel ‘iets’ anders dan nu: zonder enige voorbereiding, en met mijn eigen 18 jaar oude Honda (zonder airco), 17.000km door Frankrijk als regiomanager. De eerste twee weken samen met collega Remko, daarna in m’n uppie. Regiomeetings bestonden nog niet, met als simpele reden: er waren geen andere regiomanagers. Vergeleken met nu klooiden we dus maar wat aan. Maar het was onvergetelijk!

Double-a regiomanager

In dit tentje kan je eigenlijk maar één ding: lepeltje-lepeltje liggen. Memories…

Terug in Nederland deelden Richard en ik samen een anti-kraakhuis (volg je het nog?) en trok de oude eigenaar van Team4Animation de stekker er uit. Maar ho! Die drie zomers waren herinneringen om nooit te vergeten! Daar moeten nog heel, heel veel jonge mensen van kunnen genieten! Richard offerde zich, samen met Vacanceselect, Remko en mij, op om te proberen er wat van te maken. In maart 2010 begonnen we in Alkmaar met de voorbereidingen voor het eerste seizoen Team4Animation. Best krap. 112 animateurs, receptionisten en horeca-medewerkers op 76 campings. Maar het lukte. En we groeiden. Ik verhuisde mijn hele hebben en houwen naar Alkmaar zodat ik niet zo vroeg uit bed hoefde.

Toen volgden er veel, heel veel zomers. Met honderden herinneringen: feest, gezellig, lachen, maar ook heftig en emotioneel. Tien maanden kantoor, twee maanden zomer, elk jaar weer. Door het jaar heen moesten alle sollicitanten ‘langs mij’. Eerst met een soort speed-date in Utrecht, later lieten we jullie allemaal gewoon naar Alkmaar reizen. En elk jaar trainingen op De Esrand.

Ik ben vet slecht met cijfers, maar heb toch een schatting gedaan van 10 jaar recruitment, trainingen, begeleiding, marketing, regiomanagement:

  • Ongeveer 1300 medewerkers aangenomen
  • Dat komt neer op meer dan 2500 sollicitatiegesprekken
  • Tijdens ruim 500 sollicitatierondes
  • En ongeveer 110.000 regiokilometers gereden (3 boetes, 4 garagebezoeken en 0 schades)

En wat het allemaal waard maakte: de biertjes en wijntjes met het grootste deel van deze 1300 animateurs en animatrices. De gezellige dagen en avonden, problemen oplossen, samen tot nieuwe inzichten komen. Ik heb er kneiterveel van geleerd en minstens net zo hard genoten. En ik ben trots, supertrots, op waar Team4Animation nu staat. Na jaren weer op eigen benen, in ons eigen kantoor in Woerden. Het kantoor is gegroeid van 3 man naar een stuk of 8. De trainingen zijn onverminderd gezellig en legendarisch, maar met veel meer inhoud. De regiomanagers krijgen een goede voorbereiding en goed materiaal om hun (zware!) werk te doen.

Wat gebleven is, en hopelijk altijd zo blijft: als je solliciteert, heb je binnen een dag antwoord. Als je belt, heb je het gevoel dat je een vriend belt, in plaats van je werkgever (we zijn het allebei!). Je krijgt bij ons een ervaring waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Vorig jaar was het voor mij al ‘klaar’ met het animatiewerk en de lange zomers Frankrijk. Van de 20-jarige animateur op Camping le Perpetuum, via regiomanager, naar recruiter, marketeer, trainer en chef vanalles ben ik nu een 30-jarige vader, echtgenoot en huisbezitter. Ik begon in oktober met het opzetten van ons nieuwe bedrijf Team4Events. Maar daar ligt mijn passie niet: de komende jaren nog bezig blijven met alles: van sales en begrotingen tot het plannen en al het operationele werk is niet waar ik gelukkig van word. En dat is zwaar: de liefste en gezelligste collega’s ter wereld moet ik gaan missen. Op 1 juni stop ik met werken bij Team4Animation/Events en ga ik een nieuwe uitdaging zoeken.

Alle honderden lieve animateurs: ontzettend bedankt voor alles wat ik van jullie heb mogen leren. Ik ga jullie nooit vergeten 🙂 En als je ook zo’n decennium van je leven wilt: er is een vacature voor Nieuwe Bart

Alle collega’s op kantoor: veel liefde en zorg goed voor ‘mijn’ kindje en ‘mijn’ animateurs.

Tot 1 juni mag je me stalken over problemen met het boeken van je reis, onduidelijkheid over intentie-overeenkomsten en om gezellig bij te praten. Daarna ga ik een maandje vakantie vieren in Frankrijk, onder andere op de camping waar het 10 jaar geleden begon. Eens kijken hoe dat eigenlijk voelt, vakantie in de zomer.

Een fotocollage van 10 jaar bij het leukste bedrijf ter wereld. 

Bigmac rijden

Regiorijden: een belangrijk onderdeel is dat je voldoende Big Macs eet. In de auto.

doe maar niet

Behalve bij de McDonald’s in Frankrijk, zijn we hier ook vaste klant: de sleepdienst van Renault.

droptand

Tijdens de regiobezoeken is het ook belangrijk om je thuis te voelen. Daarom at ik graag alle aanwezige dropjes en mayonaise op. Bedankt daarvoor.

Aanvaring Gendarmerie

Mijn eerste kennismaking met de sterke arm in Frankrijk: €45 armer (10,2 Big Macs in Frankrijk)

Kantoor 2010

Dit was het hele kantoorteam in 2010. Ik ben inmiddels bij de kapper geweest (en te vaak bij de Mac).

Training crew verkleed

Animatietrainingen: ze zijn allemaal het leukste weekend ooit. Dat verandert nooit. Ik ga dit hard missen. Ik ga jullie missen! x

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!