De leukste vragen in de miniclub

De leukste vragen in de miniclub

3 Minuten
12 Jan 2018

Wanneer je een zomer in de animatie gewerkt hebt, maak je de leukste dingen mee. Vooral in de miniclub. De meeste kinderen willen graag veel van je weten en zullen dan ook veel vragen stellen. Ik zal in dit blog de leukste uitspraken benoemen, te beginnen met:

“Maar reis je dan elke avond terug naar Nederland?”

Als Nederlandssprekende animateur in het buitenland zul je vast wel eens bovenstaande vraag gehoord hebben. Kinderen verwonderen zich er vaak over dat jij helemaal vanuit Nederland naar de camping gekomen bent om animatiewerk te doen. Zodra ze erachter komen dat je niet elke avond helemaal terug gaat, kun je de volgende vraag verwachten.

“Waar woon jij op de camping?”

Heel verstandig om deze vraag een beetje vaag te beantwoorden als je nog wat vrije tijd over wilt houden. Ook erg verstandig om met een omweg naar je plek te lopen wanneer je achtervolgd wordt. De animateurs zijn natuurlijk de sterren van de camping en kinderen vinden het héél spannend om te weten waar die animateurs precies wonen.

Kinderen uit de miniclub zijn vaak ook benieuwd hoe oud je eigenlijk bent. Als je ze dan laat schatten krijg je vaak het volgende te horen:

Credits naar Ruben voor de #meme4animation

Vooral als je met een animateur en een animatrice in de miniclub staat heb je de volgende vraag vast wel eens gehoord:

“Zijn jullie op elkaar verliefd?”

Dit overkwam mij afgelopen zomer. Twee kinderen waren er stellig van overtuigd dat mijn collega en ik verliefd op elkaar waren. Zolang ze op de camping stonden kregen we elke dag deze vraag opnieuw gesteld. Heel schattig!

Soms leiden dit soort vragen in de miniclub zelfs tot een heuse miniclub bruiloft, waarin de animateurs met elkaar gaan trouwen. Een collega-animatrice vertelde dat kinderen een ring voor haar en haar collega geknutseld hadden en dat ze toen gingen trouwen in de miniclub, omdat de kinderen dat zo leuk vonden!

De laatste vraag die animateurs vaak voor hun kiezen krijgen is:

“Hoeveel kinderen heb jij zelf?”

Is niet een hele vreemde vraag als ze denken dat je getrouwd bent, 40 bent en elke dag teruggaat naar Nederland. Is wel een beetje vreemd als ze erachter komen dat je eigenlijk 19 bent, dit je vakantiebaantje is en je nog studeert. En dat je niet getrouwd bent met je animatie-collega.

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022