Leuke uitstapjes

Leuke uitstapjes

Na je eerste week op je camping, ben je heel erg blij als je even de drukte en de faam kan ontvluchten. In deze blog lees je hoe je uitstapjes aanpakt in de omgeving van je camping (en als het even kan natuurlijk ook iets verder weg!).


Omgeving verkennen

Als ik uit ervaring mag spreken, ook al heb ik dit pas één jaar gedaan, verken eerst je omgeving. Zoek uit waar de supermarkt zit, een apotheek etc etc. Ik weet het, dit klinkt heel schools, maar je zult er écht voordeel aan hebben. Ik vergeet niet meer dat ik afgelopen jaar enorme buikkrampen had en geen apotheek kon vinden en geloof mij, met zoiets dergelijks geef je écht niet met plezier een minidisco! Voor de week daarna zou je kunnen kijken of er iets in het dorpje zelf te doen is; een markt, een kerk bezoeken, wandelpaden lopen, er is altijd wel iets te doen.


Verder dan de horizon

Wanneer je je omgeving wel een beetje kent, dan zou je kunnen overwegen om iets verder te reizen. Het afgelopen jaar zat ik in Saint Leu d’Esserent, een dorpje wat zo’n 60 km van Parijs af lag. In zo’n geval is het heel aantrekkelijk om een dag naar Parijs te gaan en ik heb daar ook veel beleefd en gezien. Als je een stad gaat bezoeken stippel dan een route uit en vergeet vooral niet te genieten van het avontuur. Verdwaal je een beetje? Geen probleem! Het overgrote deel van de mensen wilt jou echt wel helpen met de weg terug te vinden. In mijn geval heb ik denk ik vijfentwintig mensen om de weg gevraagd in dezelfde straat terwijl ik gewoon rechtdoor moest, WHOOPS!

Als je echt niet weet waar je heen kan in je omgeving, vraag dan om hulp bij de eigenaar zelf. Heel vaak is er wel een informatiekiosk met allemaal kaarten en flyers van omliggende activiteiten en/of dorpen, dus hier kan je ook bij terecht. Ze willen je wel helpen met een leuke dag plannen voor jezelf in het weekend, wanneer je een keertje niet dezelfde discodansjes hoeft te doen. Vergeet ook niet je campinggasten, zij weten altijd wat er in de omgeving te doen is.


Vervoer en dergelijke

Ja, je ontkomt er echt niet aan, maar vervoer is best wel een dingetje. Als je met je eigen vervoer naar je camping reist, dan is dit een minder groot probleem (Behalve eventuele tol- en benzinekosten!). Maar wanneer je het avontuur begonnen bent met een bus, trein of vliegtuig, dan neem ik aan dat je niet een fiets mee hebt gesleurd en je het dus grotendeels met de benenwagen moet doen. Wil je gebruik maken van het OV in Frankrijk, dan is een redelijke taalkennis vereist. Weet je dan vooral goed verstaanbaar te maken, maar leer vooral standaard zinnetjes, op veel stations wordt namelijk het Engels minder gesproken.

Zo, dat was alweer een blog die af is. Het aftellen naar de nieuwe zomer is begonnen, maar voordat dat gebeurt zie ik jullie de volgende keer weer in mijn blog. Dus bij deze, salut! en ik zie jullie snel weer!

Over de blogger
Timo Boom
Timo Boom

Salut, klaar voor ronde twee! Na het daverende succes van mijn vorige zomer in Saint Leu d’Esserent, beproef ik mijn tweede zomer in Sisteron, het zonnige zuiden van La France. Volg je mijn gekke avonturen mee met wat ik zoal beleef op deze nieuwe locatie? Fais attention à mes blogs en dan neem ik je mee op dit nieuwe avontuur. A tout a l’heur!!!

alle blogs van Timo
Vacature bij deze blog
Sportentertainer op een grote camping

Sportentertainer op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022