Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Mijn buitenlandervaring

Mijn buitenlandervaring

3 minuten
30-06-2019
TOP Animation

Afgelopen zomer heb ik als animatrice op de camping in Frankrijk gestaan én ik heb er onwijs veel geleerd. Het klinkt misschien cliché, toch is het waar. Nu vraag jij je natuurlijk af: "Wat heb je dan precies geleerd?" Nou, dat zal ik eens haarfijn uitleggen. Hieronder bespreek ik de drie belangrijkste leerpunten van mijn buitenlandervaring.


1: Je leert omgaan met verschillende soorten mensen

Op de camping heb je te dealen met de campingeigenaar, jouw collega's en de campinggasten. Jouw collega's kunnen zowel Frans- als Nederlandstalig zijn. Tussen jou en jouw Franse collega's zal er sprake zijn van taal- en cultuurverschillen, waar je mee moet leren omgaan. Daarnaast zal je Nederlandse collega ook niet precies zijn zoals jij bent. Iedereen is immers anders. Ook de campinggasten zijn heel divers. Denk hierbij aan: leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, cultuur, taal, enzovoorts. Als animateur of animatrice hoor jij wel al deze mensen een top zomer te bezorgen.


2: Je leert tegen een stootje kunnen

Animatiewerk is misschien wel het mooiste werk ter wereld, maar altijd leuk is het niet. Ik denk eigenlijk dat er geen enkele baan bestaat die altijd leuk is. Op de camping heb je soms een meningsverschil met een collega, krijg je soms een klacht van een campinggast, word je soms moedeloos van het Franse gepraat, voel je je soms alleen, of heb je het soms gewoon gehad met alles en iedereen. Maar als animateur of animatrice hoor je wel altijd een stralende lach op je gezicht te hebben. Dit is niet altijd makkelijk, dat weet ik. Ik geef je daarom de tip om het niet allemaal (te) persoonlijk op te vatten. Soms moet je gewoon denken: "Let it go!!!".


3: Je leert het leven en vakantie als zodanig waarderen

Dit laatste leerpunt klinkt heel diepzinnig en zweverig. Maar een camping in Frankrijk als jouw werkplek, dat is echt super tof. Het is er (bijna) altijd zonnig en heerlijk warm. De omgeving en natuur zijn prachtig. En bovendien hangt er een een hele blije sfeer, want alle campinggasten zijn blij om op vakantie te zijn. Laten we eerlijk zijn: daar kan geen enkel kantoor tegenop. Zelfs die van Team4Animation niet. Maar omdat jij de beroemdheid van de camping bent, heb je vrijwel nooit een moment rust. Hier stel je je op in en je moet het juist zien als een compliment dat campinggasten graag een praatje met jou maken. Door de schaarse momenten van rust ga je deze momenten echter wel meer waarderen. Soms lag ik letterlijk drie minuten in stilte te zonnen bij het zwembad en dan dacht ik bij mezelf: "Wow, dit is het leven. En dat hebben de campinggasten dus drie weken lang. Onvoorstelbaar."

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!