Le début d’été

3 Minuten
08 Jul 2017

Het begin van de zomer! Frankrijk, ik kom eraan! De eerste uur van de zomer zitten er ondertussen op, en deze deel ik graag met jullie. Want het begin is en blijft toch altijd wel een beetje spannend. 

17H00

Ik stap de trein uit, ik zwaai voor de laatste keer naar Muriel en Silvie (mijn reisgenootjes) en loop dan naar de parkeerplaats voor het station.  Herken ik mijn eigenaren wel? Herkennen zij mij? (ik had zowel mijn T4A-trui om m’n middel als mijn hemdje aan, dus dat zat wel goed)
Ik zie de eigenaar al staan en loop op hem af, twee zoenen op de wang en daar gaan we. 15 minuten later zijn we op de camping. Ik word voorgesteld aan de medewerkers en kan daarna rustig mijn koffer uitpakken en een rondje over de camping maken in het golfkarretje (vet leuk die dingen).

19H30

Vanavond mag ik mee eten met de eigenaren, hun kinderen en omdat het zomer is zijn er ook vrienden op bezoek. Voordat we aan tafel gaan drinken we eerst een “coup” en spelen we een kaartspel.  Zoals dat gaat in Frankrijk zitten we lang aan tafel en komt er na het hoofdgerecht een enorme kaasplank op tafel (mét Gouda). Daarna komt er nog een toetje en een glas wijn.

23H30

We spelen de quiz die ik al eerder heb vertaald voor de eigenaren naar het Nederlands. Ze hebben een nieuw systeem waar iedereen antwoord kan geven via stemkastjes. Samen met vrienden testen we alles uit. En voor ik het door heb word ik competitief en floept “putain” zomaar uit mijn mond bij een fout antwoord.  Ik kijk een beetje verschrikt naar mijn bazen, maar gelukkig lachen ze heel erg hard en noemen ze me een vrai Française.  Nu is het een kwestie van het heel snel weer afleren voordat alle kindjes op de camping dat woord ook in hun vocabulaire hebben…

Gijs de Gans – mijn buurman

01H00

Ik lig op bed, overal om mij heen hoor ik krekels,  Gijs de Gans maakt geluid. De soundtrack van de nacht is hier echt wel even wat anders dan in Amsterdam.  De eerste indrukken waren veel en ik ben de helft van de namen ook al weer vergeten. Ach, dat komt morgen allemaal wel. Morgen ben ik nog vrij en wordt het 37 graden. Al met al heb ik de eerste paar uur prima overleefd. Ik ben benieuwd wat deze zomer mij gaat brengen!

Over de blogger
Janiek Bouman
Janiek Bouman

Coucou! Ik ben Janiek en stond in mijn eerste zomer in mijn eentje op camping La Chataigneraie in de Drôme. De zomer daarna sprong ik in de auto als regiomanager en werk ik nu fulltime op kantoor. Je komt mij tegen op de trainingen en in de zomer!

alle blogs van Janiek
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022