Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Le début d’été

Le début d’été

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Het begin van de zomer! Frankrijk, ik kom eraan! De eerste uur van de zomer zitten er ondertussen op, en deze deel ik graag met jullie. Want het begin is en blijft toch altijd wel een beetje spannend. 

17H00

Ik stap de trein uit, ik zwaai voor de laatste keer naar Muriel en Silvie (mijn reisgenootjes) en loop dan naar de parkeerplaats voor het station.  Herken ik mijn eigenaren wel? Herkennen zij mij? (ik had zowel mijn T4A-trui om m’n middel als mijn hemdje aan, dus dat zat wel goed)
Ik zie de eigenaar al staan en loop op hem af, twee zoenen op de wang en daar gaan we. 15 minuten later zijn we op de camping. Ik word voorgesteld aan de medewerkers en kan daarna rustig mijn koffer uitpakken en een rondje over de camping maken in het golfkarretje (vet leuk die dingen).

19H30

Vanavond mag ik mee eten met de eigenaren, hun kinderen en omdat het zomer is zijn er ook vrienden op bezoek. Voordat we aan tafel gaan drinken we eerst een “coup” en spelen we een kaartspel.  Zoals dat gaat in Frankrijk zitten we lang aan tafel en komt er na het hoofdgerecht een enorme kaasplank op tafel (mét Gouda). Daarna komt er nog een toetje en een glas wijn.

23H30

We spelen de quiz die ik al eerder heb vertaald voor de eigenaren naar het Nederlands. Ze hebben een nieuw systeem waar iedereen antwoord kan geven via stemkastjes. Samen met vrienden testen we alles uit. En voor ik het door heb word ik competitief en floept “putain” zomaar uit mijn mond bij een fout antwoord.  Ik kijk een beetje verschrikt naar mijn bazen, maar gelukkig lachen ze heel erg hard en noemen ze me een vrai Française.  Nu is het een kwestie van het heel snel weer afleren voordat alle kindjes op de camping dat woord ook in hun vocabulaire hebben…

Gijs de Gans – mijn buurman

01H00

Ik lig op bed, overal om mij heen hoor ik krekels,  Gijs de Gans maakt geluid. De soundtrack van de nacht is hier echt wel even wat anders dan in Amsterdam.  De eerste indrukken waren veel en ik ben de helft van de namen ook al weer vergeten. Ach, dat komt morgen allemaal wel. Morgen ben ik nog vrij en wordt het 37 graden. Al met al heb ik de eerste paar uur prima overleefd. Ik ben benieuwd wat deze zomer mij gaat brengen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!