Le contrat est signé!

Le contrat est signé!

Hallo allemaal,

Hier is ‘ie dan eindelijk: mijn eerste blog. Om te beginnen zal ik me even voorstellen:
Ik ben Jette, 18 jaar (deze zomer 19), woonachtig in de mooiste straat van Nijmegen, waar ik op kamers zit. Ik studeer Communicatie-en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar ik deze studie combineer met de Franse taal. Ooit ben ik mijn hart verloren in Frankrijk: ik ben een énorme Francofiel. Vroeger ging ik altijd al met mijn ouders en zusje met de vouwwagen naar Frankrijk en heb dus ook zelf altijd op campings gestaan. Mijn eerste Franse woorden kan ik me nog goed herinneren: Bonjour Madame, deux baguettes et deux croissants s’il-vous plaît.

Dit jaar dus iets heel anders: aan de slag als animatrice op een camping in het land van de liefde. Dit wordt de zomer van m’n leven!

In maart werden de eerste stappen richting de zomer gezet: een ge-wel-dig 4-daags trainingsweekend waar ons alle fijne kneepjes van het animatiewerk geleerd werden. Van minidisco tot knutsels en van shows tot spellencircuits. In een korte tijd word je een ontzettend hechte groep met de andere aanstaande animateurs, animatrices en de trainers. Stiekem heb ik ook wel een klein traantje gelaten toen ik, in m’n gloednieuwe oranje-blauwe Team4Animation-outfit, weer thuis kwam van het weekend, dat kan nog wat worden deze zomer…

Na het trainingsweekend braken de weken van spanning aan: de één na de ander kreeg zijn of haar camping te horen en dat werd dan ook niet onbesproken gelaten in de inmiddels ontstane Team4Animation-Whatsapp.

Na een tijdje in spanning te hebben gezeten was daar dan ook voor mij het verlossende woord: we hebben een camping voor je gevonden! Nou en wat voor één! Flower Camping Robinson in Marseillan Plage. Volgens de reviews en échte Franse familiecamping waar ik met één andere Franse collega de animatie ga verzorgen. Voor wie mij een beetje kent, weet dat ik niets liever wil dan een zomer waarin ik omringt ben door Fransen en die prachtige taal. Het kan dus niet anders dan dat dit een topzomer wordt!

Inmiddels is het contract getekend en zijn de vliegtickets geboekt, wat ik natuurlijk openlijk trots op Facebook postte, waarop mijn campingbaas (op Facebook, jaja) antwoordde:

 Nous t’accueillerons à bras ouverts! Oranjeeee!
(We ontvangen je met open armen! Oranjeeee!)

Ik voel me dan ook meer dan welkom en ik kan niet wachten tot het zo ver is! Elke dag streep ik weer een dag van de kalender af, wat automatisch een enorme lach op mijn gezicht tevoorschijn tovert. De komende periode nog even flink aan de studie, en daarna (of stiekem daartussen) is het tijd voor het instuderen van de laatste dansjes, het kopen van laatste spullen die mee moeten en het voorbereiden op deze fantastische zomer die komen gaat.

 Laat het avontuur maar beginnen! Ik kan niet wachten!

 

Over de blogger
Jette van Bergen
Jette van Bergen

Salut, je m’appelle Jette. Ik studeer en woon in Nijmegen en ga als enige animatrice aan de slag op camping Robinson aan de Middellandse Zee.

alle blogs van Jette
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022