La Sténiole

Het is gek hoe het woord ‘warmte’ twee betekenissen kan hebben.

Echt warm was het niet op deze adembenemend (soms zelfs letterlijk) mooie camping.

Toch is dit de warmste camping waar ik in tijden ben geweest.

De ontvangst was geweldig. Er was pizza, er werd een dure champagnefles opengetrokken en de vlammen van de verschillende kampvuurtjes kwamen me al dansend tegemoet zodra ik de berg waar de camping zich op bevindt, had beklommen.
Dit maakt de camping op twee manieren adembenemend. Adembenemend mooi, vanwege het prachtige landschap waarin je je begeeft als je op La Sténiole staat. Alsof een schilderij tot leven is gekomen en jij er deel van mag uitmaken. Maar ook: soms een beetje benauwd, vanwege de ijle berglucht en de dikke rookwolken die ’s avonds als een deken over de camping gelegen zijn.
De camping is waanzinnig groot qua oppervlakte, en met slechts ongeveer 130 staplaatsen is er voor iedere tent, camper of caravan meer dan genoeg ruimte om in alle vrijheid te kunnen staan. Been- en bilspieren worden geboren daar waar zich eerst een isolerend laagje vet bevond vanwege de vele heuvelachtige hindernissen die genomen moeten worden om de tocht naar de wc te kunnen voltooien. Een waanzinnig mooie tocht – dat dan weer wel.
Het zwembad is misschien niet groot, maar wel warm en uitermate geschikt voor de camping door de mogelijkheid zowel een overdekte setting als openluchtsetting te kunnen hebben. Op koude dagen een aangename plek om lekker warm te worden, en op warme dagen een heerlijke verkoeling. En een supergeschikt zwembad voor aquagym of een verfrissende splash dance!
Het schijnt dat hondeneigenaren een hond kiezen naar hun karakter. Zo lijkt het ook wel alsof campinggasten de campingbaas kiezen naar hun persoonlijkheid: de sfeer is over het algemeen heerlijk ontspannen, vrij en vriendelijk. Eigenlijk net als Rudi en Natascha, het stel dat de camping runt: wat een heerlijke mensen zijn dat!
Over honden gesproken: op La Sténiole zijn deze lieve beestjes meer dan welkom. En het afgelopen jaar zijn ze dan ook uitgebreid geknuffeld door de animatrice van de camping! De campinghond Java dartelt dan ook regelmatig vrolijk rond op het prachtige terrein, en lijkt goed bevriend met de campingkat Avril en de vele andere twee- en viervoeters die zich op deze camping voortbewegen.
Kortom, mijn tijd bij La Sténiole was meer dan geweldig. Wat heb ik het daar goed gehad. Petje af voor Rudi en Natascha, die samen met hun familie en andere seizoensmedewerkers dit verborgen pareltje in de Vogezen draaiende weten te houden!
Over de blogger
Sanne Kox
Sanne Kox

Hi, mijn naam is Sanne en deze zomer heb ik lekker geblogd voor Team4Animation hier lezen.

alle blogs van Sanne
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022