La préparation : voorbereiden op de zomer van je leven

La préparation : voorbereiden op de zomer van je leven

2 Minuten
17 Jun 2017

Salut tout le monde !

Ja ja, de zomer komt steeds dichterbij en voor ons animateurs/animatrices in spé betekent dat: voorbereidingen treffen! Gelukkig word ik al très heureux van het voorbereidingswerk dus dat belooft niets anders dan goeds! (hoop ik)

Maar wat moet je eigenlijk doen om je voor te bereiden op de zomer van je leven? Ik ga deze zomer naar Herpelmont, een plaatsje in Frankrijk. Mijn Frans is behoorlijk weggezakt, dus oefenen is nu een must.

Naast de opfriscursus van Team4Animation te volgen, ben ik ook thuis aan de slag gegaan! Franse TED Talks, Franse films en Spotify zijn nu mijn beste vrienden. Des chansons van Stromae en Indila begin ik al aardig mee te zingen. Het internet blijft ook een wonder: alle songteksten zoek ik op via Google. Zo nu en dan een woordje Frans spreken met mijn vader. Of een gesprek met mezelf houden in het Frans (wel met het papierwerk van de opfriscursus van Team4Animation bij de hand…). Met de Vive la France! Pop-indie-rock francés lijst van Spotify op de achtergrond, schrijf ik nu deze blog. Zo zie je maar: Frans leren, kan écht leuk zijn!

Maar Frans leren is niet het enige. Ondertussen ben ik begonnen met het handboek van Team4Animation waar alle nodige informatie in staat voor het animatiewerk op de camping. Helder wordt nog een keer uitleg gegeven over de miniclub, sportactiviteiten en natuurlijk de minidisco (handig!). Nee, je wordt niet zomaar naar het buitenland gestuurd. Goed getraind en voorbereid gaan we straks allemaal weg. Chill toch?

Brainstormen over allerlei activiteiten, inlezen over bijv. drama of yoga (in mijn geval) en niet te vergeten… de dansjes! De dansjes die we geoefend hebben tijdens het trainingsweekend zakken teleurstellend snel weer weg… Oefenen dus! Maar goed, wat is er nu niet leuk aan dansen? Ik trommel mijn buurkindjes af en toe bij elkaar en dansen maar! Soca Soca, Le Musicien of Mignon Mignon. Welke dans je ook kiest, het maakt niet uit. Een lach op de gezichtjes van de kinderen (en die van jezelf) is sowieso gegarandeerd!

Goed, ik ga nog even verder met de laatste voorbereidingen (wat ga ik eigenlijk allemaal meenemen?) en jullie horen weer van me als ik in het mooie Frankrijk zit! Ik kan niet wachten.

Tot dan!

Liefs,

Maaike

 

 

Over de blogger
Maaike van Rheenen
Maaike van Rheenen

Hallo allemaal, ik ben Maaike, 21 jaar & Pedagogiek studente! Ben je benieuwd naar mijn kijk op het leven als animatrice in het buitenland? Check mijn blog! Ik ben erg gepassioneerd over mijn vak dus af en toe zal er een opvoedkundig tintje aan zitten...

alle blogs van Maaike
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022