Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Kooktips voor op de camping

Kooktips voor op de camping

3 minuten
06-05-2018
TOP Animation

In het begin vond ik koken op de camping best wel een uitdaging. Allereerst zijn de supermarchés in Frankrijk enorm en is boodschappen doen echt een dagbesteding. Ik vond het heerlijk om alle schappen bij langs te gaan (even genieten van de koeling als het buiten 35 graden is) en nieuwe dingen uit te proberen. Al moet ik toegeven dat ik nadrie weken mijn moeder heb gevraagd om de tortillawraps van de Appie op te sturen omdat ik die toch wel echt miste (no shame haha). En toen ik na 20 minuten klooien ook mijn tweepits gasstel had aangekregen, kon het kookavontuur helemaal beginnen! Ik deel graag mijn favoriete, makkelijke maar vooral lekkere campingrecepten met je!

Gnocchi

Benodigdheden: 1 zak gnocchi, 3 tomaten, een handje rucola sla, Parmezaanse kaas (optioneel: courgette en paprika)

Bereiding: Snijd de tomaten in blokjes. Bak daarna de gnocchi in de pan op laag vuur totdat ze een lichtbruine kleur krijgen en meng de blokjes tomaat erdoorheen. Pak je mooiste campingbord en serveer de gnocchi met rucola sla en veel te veel Parmezaanse kaas. Zelf wilde ik altijd zo kort mogelijk aan het koken zijn omdat het best wel warm is boven een kookstel met de Franse temperaturen buiten.  Maar als je echt zin hebt om de keukenprinses uit te hangen kan je er wat courgette en paprika blokjes aan toevoegen als de gnocchi gebakken is. Oja, en dit recept is genoeg voor twee dagen!

Wraps

Wraps zijn het allerbeste voedsel ooit. Toen ik op kamers ging wonen, heb ik twee weken lang wraps gegeten. Ze zijn altijd snel klaar, je kan er eindeloos mee variëren en je kan ze warm of koud eten. Hieronder een aantal lekkere koude vullingen.

  • Mozzarella, pesto, tomaat, rucola sla en Parmezaanse kaas
  • Plak kipfilet, komkommer, maïs (uit een blikje), fetakaas en rucola sla
  • Plak kipfilet, hüttenkäse, avocado, tomaat, peper & zout en rucola sla
  • Gerookte zalm, kruidenkaas, avocado, rucola sla

Doe de torillawrap nog even 20 seconden in de magnetron als je die hebt of bak ze aan beide kanten 10 seconden op hoog vuur. Gooi de vulling erop en eetsmakelijk!

Baguette

Frankrijk, het land van de baguette! Het zou zonde zijn als je niet minstens 1x per week een lekkere baguette eet als avondeten. Je kan hem beleggen met wat je maar lekker vindt en er zijn ontelbaar combinaties! Mijn favoriet is een stuk bruin baguette met veel zaadjes en pitjes met kaas (gewone of een echte Franse) met een simpele salade. Perfect als je niet veel tijd hebt om te koken of wanneer je pas laat terug bent van een activiteit.

Als je echt echt echt geen zin hebt om te koken (wat bij mij iets te vaak voorkwam) is het heel leuk ombij campinggasten aan te schuiven of iets te halen bij het restaurant van de camping. Je bent tenslotte ook een beetje op vakantie!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!