Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Knutselkoningin to the rescue!

Knutselkoningin to the rescue!

6 minuten
02-02-2018
TOP Animation

Een belangrijk onderdeel van de miniclub is een knutsel maken. Maar wat nou als je halverwege de zomer bent en al je ideeën op zijn? Families die al 3 weken op de camping staan kun je natuurlijk niet weer hetzelfde laten maken. Daarom: leuke en niet te moeilijke knutselideeën die getest zijn in de praktijk! Deze knutsels werken trouwens ook prima als je neefjes/nichtjes/oppaskinderen moet vermaken tijdens een regenachtige middag. 

Schildpadjes

Een knutsel die bij ons op de camping supergoed werkte afgelopen jaar, was de schildpad. Ik denk dat deze in de 7 weken dat we er stonden wel 4 of 5 keer langsgekomen is!

Wat heb je nodig?

 • lege (en schone/droge!) plastic fles
 • gekleurd papier (liefst groen, maar roze en blauw werkt ook)
 • schaar
 • stift
 • plakband

Hoe maak je het?

Knip de onderkant van de plastic fles af. Denk wel aan VVV! Voor kleine kinderen kun je beter zelf de onderkant eraf knippen. Zorg ervoor dat de onderkant zo recht mogelijk is afgeknipt. Deze onderkant zet je op de kop op een half A4’tje (is voor de meeste flessen groot genoeg) in de kleur naar keuze. Trek de vorm van de fles om (gaat als het goed is een rondje worden). Vervolgens teken je er 4 pootjes bij aan, eventueel een klein staartje en een kop. Teken een gezichtje op de kop. Knip daarna kleine strookjes papier (een paar millimeter breed) in dezelfde kleur als het lichaam. Plak deze strookjes aan een kant met plakband vast aan de onderkant, vouw het om de onderkant van de fles (het schild) heen en vervolgens plak je ook de andere kant vast. Doe dit met 3 tot 4 strookjes en dan ben je klaar!

Resultaat

Tip: schildpadden kunnen ook blauw of roze of paars of geel zijn. Kinderen die eerder klaar zijn kunnen er meerdere maken!

Extra tip: zet meteen aan het begin van de zomer een bak in de miniclub met een briefje erbij dat je lege flessen, wc-rolletjes en eierdozen spaart. Elke dag genoeg materialen voor de miniclub, gegarandeerd!

Boekenlegger

Op vakantie worden er vaak meer boeken gelezen dan de rest van het jaar. Daarom een leuk idee om boekenleggers te maken! Het vouwen is het lastigste, als je dat eenmaal doorhebt kun je heel veel verschillende boekenleggers maken.

Wat heb je nodig?

 • (vierkant) gekleurd papier
 • lijm
 • stiften
 • schaar

Hoe maak je het?

De basis van de boekenlegger is bij elke boekenlegger hetzelfde. Daarom hier een korte vouwinstructie:

Als je de boekenlegger gevouwen hebt, kun je er van maken wat je wilt. Knip of teken oogjes, wissel af met kleuren, plak er dingen op of knip er juist stukjes uit. Wij hebben onder andere minions, koeien, uilen, monsters, kikkers, varkentjes en vissen ervan gemaakt. Laat de kinderen ook vooral zelf ideeën inbrengen of fantasiedieren maken, dat levert de leukste creaties op!

Resultaat

Dromenvanger

Deze knutsel is iets moeilijker om uit te leggen dan de vorige twee. Het is dus geen aanrader als je elke dag 50 kinderen in de miniclub bent en je staat in je eentje. Mocht je een collega hebben of een rustige dag in de miniclub, dan is het wel een hele leuke knutsel om te maken!

Wat heb je nodig?

 • papieren bordjes
 • perforator
 • schaar
 • stiften/potloden
 • touw/wol
 • eventueel kraaltjes/veertjes/rietjes

Hoe maak je het?

Zorg dat je voordat de miniclub begint al een stapeltje borden hebt waar het midden uitgeknipt is. Daarnaast is het fijn als er al gaatjes geperforeerd zijn in de randen, voor de jongste deelnemers.

Voor de kinderen die zelf willen knippen, die kunnen het midden uit hun papieren bordje knippen en gaatjes maken met de perforator. Leg de kant die niet glimt naar boven, en laat de kinderen die versieren met potloden of stiften. Ze kunnen er bijvoorbeeld een sterrenhemel op maken of een regenboog. Als ze klaar zijn met versieren, kun je beginnen met het spannen van het touw. Begin bovenaan en ga met het touw door het onderste gaatje. Vervolgens ga je met je touw weer naar boven en ga je met de klok mee naar het volgende gaatje. Zo ga je door met touw rijgen door alle gaatjes (met de klok mee) totdat je alle gaatjes gehad hebt. Als je veertjes of kraaltjes tot je beschikking hebt, kun je die nog met touwtjes onderaan maken als extra versiering.

Resultaat

Egel

Het kost heel even tijd, maar dan heb je ook wat! Deze knutsel is best wel simpel dus ook de wat kleinere kinderen kunnen deze prima maken.

Wat heb je nodig?

 • Oude boeken (check wel heel even of je de boeken ook echt mag gebruiken om mee te knutselen!)
 • Gekleur papier
 • Stift
 • Lijm

Hoe maak je het?

Vouw de pagina’s allemaal een voor een in de juiste vorm. Dat doe je door eerst de punt van het papier naar het midden van het boek te vouwen. Daarna vouw je het gehele blaadje (waar dan een hoekje uit is) in een keer naar het midden. Het lijkt dan een beetje op een papieren vliegtuigje maar dan heb je maar 1 kant/vleugel gevouwen. Het makkelijkst is om bij de kaft aan de ene kant te beginnen en dan door te werken naar de andere kant.
Als je alle blaadjes gevouwen hebt, kun je beginnen met de versiering. Knip oogjes uit of teken oogjes op papier, en plak deze op de egel. Ook kan de egel nog een bloemetje of strikje in het haar krijgen.

Resultaat

WELKOM BIJ DE CLUB

 • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
 • Je slaapplek is een huisje op de camping
 • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!